Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Όχι στο PSI+ εξακολουθούν να λένε αρκετά hedge funds, παραμονή της λήξης της προθεσμίας - Κατέχουν περί τα 20 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων και απειλούν εκ νέου με μηνύσεις...

Όχι στο PSI+ εξακολουθούν να λένε αρκετά hedge funds, παραμονή της λήξης της προθεσμίας - Κατέχουν περί τα 20 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων και απειλούν εκ νέου με μηνύσεις...
Παραμονές της λήξης της προθεσμίας για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI+ αρκετά είναι ακόμη τα hedge funds που εξακολουθούν να αρνούνται να λάβουν μέρος στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέου, απειλώντας εκ νέου ότι θα κινηθούν νομικά, εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην παρουσίαση μιας ευνοικότερης προσφορές.
Κατά τις πληροφορίες, πρόκειται για funds που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους το 10% περίπου του συνόλου του ελληνικού χρέους που θα αναδιαρθρωθεί, ήτοι 20 δισ. ευρώ από το σύνολο των 206 δισ. ευρώ.
Τα hedge funds αυτά από μόνα τους δεν είναι σε θέση να τινάξουν όλη τη διαδικασία στον αέρα, αλλά αν η στρατηγική τους αποδώσει, τότε δεν αποκλείεται να αποτελέσουν το έναυσμα για παρόμοιες κινήσεις άλλων πιστωτών.
"Γνωρίζω αρκετούς επενδυτές που εξετάζουν κάθε δυνατή επιλογή, συμπεριλαμβανομένης και της νομικής οδού", σχολιάζει ο Steven Friel της Brown Rudnick.
Σύμφωνα με τον Friel, τα έγγραφα που συνοδεύουν την επίσημη προσφορά που ανακοίνωσε η ελληνική πλευρά, αφήνουν το περιθώριο για "διαπραγματεύσεις" μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.
Αν δεν υπάρξει διακανομισμός και δεν επιτευχθεί η χρυσή τομή, συνεχίζει, τότε τα funds δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να κνηθούν νομικά. Ειδικά για τα ομόλογα που διέπονται από το βρετανικό δίκαιο, τον τελικό λόγο θα μπορούσε να έχει, για παράδεγμα, το High Court του Λονδίνου.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν προσφυγές ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...
"Η ελληνική περίπτωση ενδεχομένως να είναι πιο πολύπλοκη από προηγούμενες χρεοκοπίες, όπως για παράδειγμα σε Αργεντινή και Περού", σχολιάζουν χαρακτηριστικά ορισμένοι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης