Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Πώς θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογές στις ΗΠΑ τις αγορές

tags :
Morgan Stanley: Πώς θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογές στις ΗΠΑ τις αγορές
Την εκτίμηση ότι οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ ενδέχεται να κρύβουν εκπλήξεις αναφέρει σε ανάλυσή της η Morgan Stanley.
Την εκτίμηση ότι οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ ενδέχεται να κρύβουν εκπλήξεις αναφέρει σε ανάλυσή της η Morgan Stanley.
Όπως αναφέρει η Morgan Stanley οι δημοσκοπήσεις, οι αγορές στοιχημάτων παρουσιάζουν ένα μόνο αποτέλεσμα ως πιθανό.
Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν το κοινοβούλιο και οι Ρεπουμπλικάνοι κρατούν τη Γερουσία.
Η Morgan Stanley υπενθυμίζει ότι οι δημοσκοπήσεις έχουν περιθώριο λάθους.
Η H. Clinton προηγούνταν στις δημοκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ με 2%, μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους και έχασε από τον D. Trump.
Το θέμα είναι, όταν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σχετικά μικρές διαφορές, η αβεβαιότητα είναι υψηλή.
Αυτό μας φέρνει στο πρόβλημα για τους επενδυτές.
Το πιο πιθανό αποτέλεσμα στις ενδιάμεσες εκλογές είναι - το Δημοκρατικό Κοινοβούλιο και Ρεπουμπλικανική Γερουσία – με πιθανότητα περίπου 60% - 65% και θα έχει ως αποτέλεσμα νομοθετικές αλλαγές, ως εκ τούτου αλλαγές στο status quo στις πολιτικές που επηρεάζουν τις αγορές (φορολογικά κίνητρα, ρύθμιση και εμπόριο).
Τα αποτελέσματα (των εκλογών) που θα φέρουν σημαντικές αλλαγές στην πολιτική αποτελούν το υπόλοιπο 35% -40% - με σημαντικές πιθανότητες ότι είτε οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίζουν Κοινοβούλιο και Γερουσία είτε οι Δημοκρατικοί σαρώνουν.
Ως εκ τούτου, οι επενδυτές πρέπει να προβλέπουν τις αντιδράσεις της αγοράς σε αυτά τα εναλλακτικά αποτελέσματα.
Ας δούμε τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές.
Ο εμπορικός κίνδυνος είναι σταθερός.
Τη νύχτα των εκλογών, επικεντρωθείτε σε άλλες μεταβλητές.
Ενώ πολλά από τα αποτελέσματα των εκλογών επηρεάζουν τις αγορές μεταβάλλοντας την εμπορική πολιτική, η Morgan Stanley εκτιμά ότι αυτό είναι υπερβολικό.
Ακόμη και αν οι Δημοκρατικοί αναλάβουν τον έλεγχο, έχουν το δίκαιο μερίδιό τους στα εμπορικά «γεράκια».
Ως εκ τούτου, βλέπουμε το εμπόριο να παραμένει ως πίεση της αγοράς σε κίνδυνο, ανεξάρτητα, και για τη νύχτα των εκλογών θα επικεντρωθεί η προσοχή μας στο πώς επηρεάζονται άλλες μεταβλητές.
Τα δημοσιονομικά αποτελέσματα επηρεάζουν τη σημερινή βασική μεταβλητή της αγοράς (επιτόκια).
Η Morgan Stanley  θεωρεί ότι η πίεση των περιθωρίων κέρδους από το αυξανόμενο κόστος (δηλαδή οι μισθοί, το εμπόριο και οι τόκοι) είναι το κλειδί για τις μετοχές.
Εδώ, τα εκλογικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολύ διαφορετικά αποτελέσματα, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, για την κατεύθυνση των πιέσεων του κόστους επηρεάζοντας την κατεύθυνση των επιτοκίων.
Αν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν την πλειοψηφία σε Κοινοβούλιο και Γερουσία και τα δύο σπίτια, το κύριο αναμενόμενο αποτέλεσμα θα είναι περισσότερο δημοσιονομικό περιθώριο μέσω των φορολογικών περικοπών.
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τις προσδοκίες υψηλότερων επιτοκίων και μια «hawkish» Fed, εφαρμόζοντας βραχυπρόθεσμη πίεση στις μετοχές.
Αν οι Δημοκρατικοί σαρώσουν, δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν τη δημοσιονομική πολιτική πριν από το 2020, αλλά θα αλλάξουν τις προσδοκίες της τροχιάς πέραν αυτής.
Ο νικητής της Γερουσίας σημαίνει ότι οι Δημοκρατικοί θα έχουν  κερδίσει περισσότερες από 11 έδρες σε πολιτείες που κέρδισαν οι Ρεπουμπλικάνοι μόλις πριν από δύο.
Αυτό θα σήμαινε ότι οι Αμερικανοί υποστηρίζουν περισσότερο την προοδευτική πολιτική από ό, τι πιστεύουν πολλοί.
Ξαφνικά, είναι λογικό να σκεφτούμε τη δημοσιονομική συρρίκνωση, δηλαδή μετά από κάποιες φορολογικές περικοπές, έστω και μετά το 2020.
Αυτό μετατοπίζει την αφήγηση από την άνοδο των επιτοκίων και, βραχυπρόθεσμα, ανακουφίζει από τις πιέσεις που ασκήθηκαν στη Wall Street τις τελευταίες εβδομάδες από κινδύνους υψηλότερου κόστους εισροών.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης