Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επενδυτές αγοράστε χρυσό στην πτώση! - Αλλά μετά έρχεται και η άνοδος έως τα 2.000 δολ - Societe Generale: Βλέπει το πολύτιμο μέταλλο ακόμη πιο ψηλά, στα 2.050 δολάρια

Επενδυτές αγοράστε χρυσό στην πτώση! - Αλλά μετά έρχεται και η άνοδος έως τα 2.000 δολ - Societe Generale: Βλέπει το πολύτιμο μέταλλο ακόμη πιο ψηλά, στα 2.050 δολάρια
Να αγοράσουν χρυσό τώρα που υποχωρεί, συστήνει προς τους επενδυτές η Thomson Reuters GFMS, η οποία ωστόσο εκτιμά πως η τιμή του πολύτιμου μετάλλου δεν αποκλείεται προσεχώς να ξεκινήσει εκ νέου ένα ανοδικό ράλι, ακόμη και να σκαρφαλώσει έως τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά.
Ο χρυσός από τη στιγμή που έχει διασπάσει το κρίσιμο σημείο στήριξης των 1.640 δολαρίων ανά ουγγιά και έχει φτάσει έως το χαμηλό των 1.632 δολαρίων, αναμένεται να συνεχίσει να υποχωρεί, φτάνοντας έως τα επίπεδα των 1.600 δολαρίων. Αλλά μετά θα έρθει η άνοδος.
Σύμφωνα με την Thomson Reuters GFMS, δεδομένης της αυξημένης αβεβαιότητας που γεννά η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, είναι θέμα χρόνου οι επενδυτές να στραφούν εκ νέου στο πολύτιμο μέταλλο, που παραδοσιακά αποτελεί ασφαλές καταφύγιο στις περιόδους μεγάλης αστάθειας.
Κατά τους αναλυτές, ο χρυσός στα τέλη του 2012, το πολύ στις αρχές του 2013 θα έχει σκαρφαλώσει έως τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων.
"Αγοράστε χρυσό στην πτώση", τονίζει χαρακτηριστικά ο Philip Klapwijk, στρατηγικός αναλυτής της Thomson Reuters GFMS.
Ο ίδιος δεν αποκλείει το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα ακόμη και των 1.600 δολαρίων, αλλά αυτό θα αποτελεί μια προσωρινή εξέλιξη, προτού αρχίσει εκ νέου η άνοδος.
Από την πλευρά της η Societe Generale εκτιμά πως ο χρυσός θα ανέλθει έως τα επίπεδα των 2.050 δολαρίων ανά ουγγιά έως το τρίτο τρίμηνο του έτους, επικαλούμενη την αποδυνάμωση του δολαρίου και την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης