Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΗΠΑ και Κίνα κοντά σε συμφωνία για το εμπόριο - Τι εκτιμούν οι αναλυτές για την οικονομία

tags :
ΗΠΑ και Κίνα κοντά σε συμφωνία για το εμπόριο - Τι εκτιμούν οι αναλυτές για την οικονομία
Ο Donald Trump σχολίασε στο Twitter ότι οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν να αυξήσουν τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα κάτι που ήταν προγραμματισμένο για τις αρχές Μαρτίου
Στην εκτίμηση ότι παρ' όλο που ΗΠΑ και Κίνα πλησιάζουν κοντά σε συμφωνία ώστε να μπει ένα τέλος στον πόλεμο δασμών -που έχει βλάψει τις αγορές και έχει επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα παγκοσμίως- η οικονομική επιβράδυνση δεν θα σταματήσει συγκλίνουν οι αναλυτές.
«Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να κοιτάξουμε τον οικονομικό κύκλο» δήλωσε στο CNBC ο Paul Kitney της Daiwa Capital Markets και συμπλήρωσε «ο κύκλος είναι τέτοιος που βλέπουμε μετριασμό της ανάπτυξης στις ΗΠΑ φέτος...
Βλέπουμε τα ρίσκα για ύφεση στις ΗΠΑ να ενισχύονται στα μέσα του 2020».
Αναφερόμενος στο πόσο έχουν ξεπεραστεί οι τρέχοντες κίνδυνοι (εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίμας, Brexit), ο Kitney υποστήριξε ότι η επιβράδυνση δεν έχει απομακρυνθεί.
Ωστόσο, οι πρόσθετοι δασμοί που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμάχης δεν έχουν εξαφανιστεί.
Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ορισμένοι αναλυτές έχουν αποφύγει να γιορτάσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στη διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι, δεν αναμένουμε ότι οι υφιστάμενοι δασμοί θα μειωθούν σύντομα», γράφει επισημαίνει σε ανάλυση του ο Louis Kuijs της Oxford Economics και συμπληρώνει  «δεν είναι επίσης σαφές εάν θα υπάρξει σημαντική μείωση σε άλλους αμερικανικούς περιορισμούς στον τομέα της τεχνολογίας ή σε αλλαγή της στάσης της όσον αφορά την Huawei».
Σημειώνεται ότι την Κυριακή (24/2/2019), ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, σχολίασε στο twitter ότι οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν να αυξήσουν τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα κάτι που ήταν προγραμματισμένο για τις αρχές Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης