Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ανησυχίες για την πορεία της ανάπτυξης - Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πτωχεύσεις τραπεζών ή ακόμη και κρατών όσο δεν υπάρχει καμία πολιτική πρωτοβουλία

tags :
Goldman Sachs: Ανησυχίες για την πορεία της ανάπτυξης - Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πτωχεύσεις τραπεζών ή ακόμη και κρατών όσο δεν υπάρχει καμία πολιτική πρωτοβουλία
Ανήσυχος εμφανίζεται ο αναλυτής της Goldman Sachs, Dominic Wilson, στο τελευταίο του σχόλιο για την πορεία των αγορών, αναλύοντας ότι υπάρχουν μερικά σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους οι επενδυτές πριν προχωρήσουν κυρίως σε βραχυπρόθεσμες κινήσεις.
Σημαντικά κυρίως μακροοικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας συνεχίζει να είναι αναιμική, κάτω ή ίση του 2% του ΑΕΠ, επομένως η καθαρή επιτάχυνση της παραγωγής πιθανόν να καθυστερήσει εξαιτίας των προβλημάτων στην Ευρώπη.
Επιπλέον, υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες για την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς επηρεάζονται ήδη οι τομείς των δημόσιων επενδύσεων και του κλίματος, σύμφωνα με τον Alec Phillips.
Η δημοσιονομική πολιτική και η συμβατική νομισματική πολιτική έχει εξαντληθεί σε πολλά σημεία. Με υψηλά ποσοστά μόχλευσης σε πολλά τμήματα της παγκόσμιας οικονομίας, η επιβράδυνση της ανάπτυξης εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους. Ως αποτέλεσμα, οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι μπορεί να επανεμφανιστούν πιο γρήγορα από ότι αναμένουμε, καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται.
Πράγματι, φαίνεται δύσκολο να θυμηθούμε τις παλιές καλές ημέρες, όταν η οικονομική ύφεση δεν έφερνε μαζί της τους φόβους για πτωχεύσεις τραπεζών ή ακόμη και πτωχεύσεις κρατών, καταλήγει ο Wilson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης