Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έρχονται δύσκολες μέρες στις ευρωαγορές, προειδοποιούν UBS, Cheuvreux και BGC Partners - Εκλογές σε Ελλάδα, Γαλλία και φόβοι για Ισπανία, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι

Έρχονται δύσκολες μέρες στις ευρωαγορές, προειδοποιούν UBS, Cheuvreux και BGC Partners - Εκλογές σε Ελλάδα, Γαλλία και φόβοι για Ισπανία, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι
Αναταράξεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προβλέπουν στο προσεχές διάστημα οι επενδυτικοί οίκοι, στη σκιά τριών πηγών ανησυχίας.
Oι τρεις αυτές πηγές ανησυχίας είναι οι εξής:
- Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα
- Δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών στη Γαλλία
- Φόβοι για την ισπανική οικονομία
"Η έκβαση των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία στις 6/5 αναμένεται να επιφέρει σοβαρούς κλυδωνισμούς στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια", δηλώνει η Karen Olney, της UBS.
"Το καλοκαίρι αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο για τις αγορές σε σχέση με τα προηγούμενα, καθώς ποτέ άλλοτε τόσες πολλές χώρες δεν κινούνταν ταυτόχρονα προς τη λάθος κατεύθυνση", σχολιάζει από την πλευρά της η Louise Cooper, της BGC Partners.
Με τη σειρά τους οι αναλυτές της Cheuvreux συστήνουν προς τους επενδυτές να τηρήσουν μια πιο αμυντική στάση όσον αφορά στις επενδυτικές τους επιλογές.
Να σημειωθεί εδώ πως η Cheuvreux πρόσφατα αναβάθμισε σε overweight τη βρετανική αγορά, υποβάθμισε σε underweight την ιταλική, ενώ δίδει σύσταση neutral για το γερμανικό χρηματιστήριο.
Κατά τους αναλυτές του οίκου, μάλιστα, το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία αναμένεται να "στείλει" στα επίπεδα των 3.000 μονάδων τον γαλλικό χρηματιστηριακό δείκτη CAC 40, πτώση περί το 8% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης