Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες – Ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο – Συνεχίζονται οι εκστρατείες των κομμάτων - Τα κόμματα ανταλλάσσουν πυρά και υπόσχονται…

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες – Ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο – Συνεχίζονται οι εκστρατείες των κομμάτων - Τα κόμματα ανταλλάσσουν πυρά και υπόσχονται…
Πέντε ημέρες πριν από την προσφυγή στις κάλπες η προεκλογική μάχη… φουντώνει, με βομβαρδισμό δηλώσεων, ομιλιών, εμφανίσεων και υποσχέσεων. Οι τόνοι της προεκλογικής αντιπαράθεσης ανεβαίνουν με φόντο τις προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων που συνεχίζονται.
Για εκλογική διαδικασία που θα κρίνει το μέλλον της χώρας για δεκαετίες, έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη, χαρακτηρίζοντας κλειδί της αναμέτρησης τους ψηφοφόρους που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ το 2009 και έχουν δυσαρεστηθεί. Το ΠΑΣΟΚ έκανε την αυτοκριτική του και έδωσε μάχες, χαρακτηρίζοντας «τσάμπα μάγκες» όσους δεν μετείχαν στη μάχη της διάσωσης της χώρας και τώρα υπόσχονται λύσεις, είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε επίσης ότι το κόμμα του μπορεί να ηγηθεί, του σχηματισμού των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ώστε να συνεχίσει η χώρα στη σωστή πορεία.
Ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Πάτρα έκανε εκτενή αναφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα, εξαπολύοντας κατηγορίες στο ΠΑΣΟΚ για το νόμο Ραγκούση, τον οποίο δεσμεύτηκε και να καταργήσει. Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του καλή φύλαξη των συνόρων, ενώ τόνισε ότι η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα απειλεί την ίδια την Συνθήκη του Σένγκεν.
Ακόμη, ανακοίνωσε την αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων με έναν ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας, όπως το ΕΤΑΚ, ενώ δεσμεύτηκε να διερευνηθεί από δικαστικούς το «πόθεν έσχες» όσων μετείχαν σε κυβερνήσεις από το 1974.
Τις προεκλογικές τους παρουσίες στα Ιωάννινα αυτή τη φορά συνέχισαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης τη Δευτέρα.
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας ότι «ο πανικός τους είναι έκδηλος, γιατί έχουν έναν και μόνο εφιάλτη, μια κυβέρνηση της Αριστεράς» και πρόσθεσε ότι «ο ένας φοβάται μη και πάρουμε διερευνητική εντολή και ο άλλος αναμασά αστεία επιχειρήματα για να συσπειρώσει τους οπαδούς του. Τους απαντάμε: ότι και να πείτε δεν μπορείτε πια να κρυφτείτε».
Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει ως στόχο την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως για το λόγο αυτό το κόμμα ζητάει την ισχυρή ψήφο του ελληνικού λαού ώστε να πάρει διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
«Xειραφέτηση από τα τρομοκρατικά διλήμματα των ήδη καταδικασμένων από το λαό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και χειραφέτηση από τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις και οι προτάσεις τους για κυβερνήσεις συνεργασίας και αμφιβόλου σύνθεσης», ζήτησε από τους πολίτες για τις εκλογές της 6ης Μαΐου η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Σήμερα το πρωί, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την πεποίθησή της ότι θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των μεγάλων κομμάτων την επομένη των εκλογών, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν άμεσα ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές. Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να βρεθούν χρήματα, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Προπαγάνδα για να αποδεχτεί ο λαός τα νέα σκληρά μέτρα, χαρακτήρισε η Λούκα Κατσέλη την απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, που περιοδεύει στην Αλίαρτο ανέφερε επίσης πως η κυβέρνηση είχε  διαπραγματευτική δύναμη την οποία δεν αξιοποίησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης