Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Lloyds, ING και Swiss Investment προειδοποιούν για την έκβαση των εκλογών της 6ης Μαϊου στην Ελλάδα - Χωρίς ισχυρή κυβέρνηση, έρχεται δεύτερη αναδιάρθρωση χρέους και έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ...

Lloyds, ING και Swiss Investment  προειδοποιούν  για την έκβαση των εκλογών της 6ης Μαϊου στην Ελλάδα - Χωρίς ισχυρή κυβέρνηση, έρχεται δεύτερη αναδιάρθρωση χρέους και έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ...
Η αποτυχία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στην Ελλάδα, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να διασφαλίσουν άνετη πλειοψηφία κατά τη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης της ερχόμενης Κυριακής αναμένεται να τροφοδοτήσει με νέες πιέσεις τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας, εκτιμά μεγάλη μερίδα αναλυτών.
Κατά τους ίδιους, αν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας που απαιτούν οι δανειστές της, τότε η χώρα θα δυσκολευθεί να λάβει τις δόσεις των συμφωνηθέντων δανείων, ανοίγοντας το δρόμο για μια δεύτερη αναδιάρθρωση του χρέους της και επαναφέροντας στο προσκήνιο τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ.
"Εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα με αρκετούς βουλευτές, ο αντίκτυπος στην αγορά ομολόγων της περιφέρειας θα είναι μεγάλος", σχολιάζουν οι αναλυτές της Lloyds Bank, εκτιμώντας παράλληλα πως το μεγαλύτερο πλήγμα από μια τέτοια εξέλιξη θα δεχθούν τα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα.
Η Lloyds συστήνει προς τους επενδυτές να αγοράσουν 10ετή αυστριακά και φινλανδικά ομόλογα, έναντι των αντίστοιχων ισπανικών, πριν την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαϊου.
"Αγορές και hedge funds έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο και με την προσμονή ότι Ελλάδα και Γαλλία θα εκλέξουν κυβερνήσεις μη φιλικά προσκείμενες προς την τρόικα, γεγονός που αυξάνει αυτόματα την αβεβαιότητα και την αστάθεια", σχολιάζουν οι αναλυτές της Swiss Investment Managers.
"Εάν δείτε τις τιμές των νέων ελληνικών ομολόγων μπορείτε να δείτε το προφανές... Έρχεται νέα αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας", εκτιμά με τη σειρά του ο Alessandro Giansanti, της ING. Κατά τον ίδιο, οι τιμές των νέων ελληνικών ομολόγων δεν υποδεικνύουν μόνο την πιθανότητα μιας νέας, δεύτερης χρεοκοπίας, αλλά και τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
"Καλά νέα για την Ελλάδα θα προκύψουν εάν η νίκη Ηollande στη Γαλλία σηματοδοτήσει αλλαγή των όρων της ευρωπαϊκής πολιτικής", επισημαίνει ο Sanjay Joshi, της London and Capital.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης