Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Lagarde: Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να παραμείνει στο ευρώ -Εντείνει τις πιέσεις το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - Σχηματίστε άμεσα νέα κυβέρνηση για να έρθουμε σε επαφή μαζί της

Lagarde: Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να παραμείνει στο ευρώ -Εντείνει τις πιέσεις το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  - Σχηματίστε άμεσα νέα κυβέρνηση για να έρθουμε σε επαφή μαζί της
(upd3) Τη θέληση και αποφασιστικότητα της Ελλάδας να παραμείνει στο ευρώ διαβλέπει η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde.
Η ίδια, στη διάρκεια ομιλίας της στη Ζυρίχη, διεμήνυσε πως λιτότητα εναντίον ανάπτυξης αποτελεί τον λάθος δρόμο και την εσφαλμένη επιλογή για κάθε πολιτικό ηγέτη.
Η Lagarde απηύθυνε έκκληση για περισσότερες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας επί ευρωπαϊκού εδάφους, ενώ έκρουσε παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για τα υψηλά επίπεδα μόχλευσης των ευρωπαϊκών τραπεζών.
"Οι μεγάλης κλίμακας μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, αν εφαρμοστούν όπως και όταν πρέπει, δεν αποκλείεται να τροφοδοτήσουν αύξηση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, έως και κατά 4,5%".
Στο μεταξύ, νέες, έμμεσες πιέσεις για την άμεση ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα ασκεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Όπως δηλώνει αξιωματούχος του ΔΝΤ, το ταμείο αναμένει το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα, ώστε άμεσα να έρθει σε επαφές μαζί της για την αποκρυστάλλωση των νέων μέτρων που απαιτούνται στο πλαίσιο του νέου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας. "Θα έρθουμε σε επαφή με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, μόλις αυτή σχηματιστεί", τονίζει ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.
Υπενθυμίζεται εδώ πως άκρως... απειλητική ήταν η πρώτη επίσημη τοποθέτηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου - αργά χθες το βράδυ - για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα.
Το Ταμείο απειλεί να μην εκταμιεύσει την επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, αν δεν υπάρξει νέα κυβέρνηση και οριστικοποίηση των νέων μέτρων που απαιτούνται. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος του ταμείου τα ξημερώματα της Δευτέρας "η επόμενη δόση του δανείου δεν θα καταβληθεί, αν δεν υπάρξει οριστικοποίηση των νέων μέτρων".

(Πρώτη ενημέρωση: 17:49)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης