Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κόβει τις εκτιμήσεις της για το 2012 η Κομισιόν - Βαθύτερη ύφεση κατά 4,7% προβλέπει τώρα για την Ελλάδα - Μηδενική η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη - Rehn: Η ΕΕ έχει στηρίξει την Ελλάδα

Κόβει τις εκτιμήσεις της για το 2012 η Κομισιόν - Βαθύτερη ύφεση κατά 4,7% προβλέπει τώρα για την Ελλάδα - Μηδενική η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη - Rehn: Η ΕΕ έχει στηρίξει την Ελλάδα
(upd) Ακόμα βαθύτερη θα είναι φέτος η ύφεση στις προβληματικές οικονομίες της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν, ενώ σε Γαλλία και Γερμανία θα σημειωθεί ισχνή ανάπτυξη.
'Οπως προκύπτει από τις εαρινές προβλέψεις που δημοσιοποίησε σήμερα η Κομισιόν, η Ευρωζώνη θα παρουσιάσει μηδενική ανάπτυξη το 2012, όπως αναμενόταν και στις προηγούμενες εκτιμήσεις.
'Οσον αφορά την Ελλάδα, το ελληνικό ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 4,7% φέτος, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων για ύφεση 4,4%.
Παράλληλα, το ισπανικό ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 1,8%, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων για πτώση κατά 1%.
Στην Ιταλία, η ύφεση εκτιμάται στο 1,4%, από 1,3% προηγουμένως, ενώ στην Πορτογαλία η πρόβλεψη παραμένει σταθερή σε ύφεση της τάξεως του 3,3%.
Αντίθετα, Γερμανία και Γαλλία αναμένεται να εμφανίσουν ανάπτυξη κατά 0,7% και 0,5% αντίστοιχα, έναντι των προηγούμενων προβλέψεων για 0,6% και 0,4% αντίστοιχα.
Ας σημειωθεί πως η Κομισιόν έκοψε τις εκτιμήσεις και για την βρετανική ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, το βρετανικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,5%, ενώ προηγουμένως προβλεπόταν στο +0,6%.

Ρεν: Η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα έχουν στηρίξει την Ελλάδα

Σε βραχυπρόθεσμη ήπια ύφεση βρίσκεται η ευρωπαίκή οικονομία, εκτιμά ο 'Ολι Ρεν. Ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος για την Oικονομία, αναμένει να ξεκινήσει μια υποτυπώδης ανάκαμψη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Σύμφωνα με τον Ρεν, η πιστωτική ανάπτυξη στην ευρωζώνη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Σχετικά με την Ελλάδα, ο Ρεν σχολίασε ότι για τα προβλήματα της χώρας δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες, ενώ τόνισε ότι η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα έχουν προσφέρει σημαντική στήριξη.
Αναφερόμενος στην Ισπανία, ο Ρεν εξέφρασε την εκτίμηση ότι η οικονομία της θα παραμείνει σε ύφεση όλο το 2012.
Η ΕΕ, άλλωστε, εκτιμά πως το έλλειμμα της Ισπανίας θα ανέλθει στο 6,4% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους, χάνοντας το στόχο για 5,3%. Ο Ρεν, πάντως, δήλωσε πως έχει πλήρη εμπιστοσύνη ότι η χώρα θα πετύχει το στόχο για το έλλειμμα, σημειώνοντας ότι μέχρι το τέλος Μαίου η ΕΕ θα έχει αποφασίσει πόσα επιπλέον μέτρα χρειάζεται η Ισπανία ακριβώς για το σκοπό αυτό.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης