Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Υποβαθμίζουν ο ένας μετά τον άλλο οι επενδυτικοί οίκοι τις προβλέψεις τους για το ευρώ - Πτώση στα 1,26 δολ αναμένει η Barclays Capital, ακόμη πιο χαμηλά στα 1,25 δολ το βλέπει η Credit Suisse

Υποβαθμίζουν ο ένας μετά τον άλλο οι επενδυτικοί οίκοι τις προβλέψεις τους για το ευρώ - Πτώση στα 1,26 δολ αναμένει η Barclays Capital, ακόμη πιο χαμηλά στα 1,25 δολ το βλέπει η Credit Suisse
(upd)Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των επενδυτικών οίκων που βλέπουν διατήρηση ή κλιμάκωση των πιέσεων στο ευρώ - και κατ' επέκταση υποχώρησή του - υπό το βάρος των ανησυχιών για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις της κρίσης χρέους.
Τελευταίο ενδεικτική παράδειγμα, οι αναλυτές της Barclays Capital που βλέπουν υποχώρηση του ευρώ στα επίπεδα των 1,26 δολ μεσοπρόθεσμα.
Κατά τον οίκο, η υποχώρηση του ευρώ θα είναι σταδιακή και όχι απότομη, καθώς - για την ώρα - δεν διαμορφώνονται οι συνθήκες για μια κατάσταση... ελεύθερης πτώσης.

Credit Suisse: Στα 1,25 δολ θα υποχωρήσει το ευρώ σε ορίζοντα 3μηνου - Ακόμη κι αν δεν υπάρξει συστημικό σοκ λόγω Ελλάδας, η εμπιστοσύνη των αγορών έχει κλονιστεί...


Υποχώρηση του ευρώ στα επίπεδα των 1,25 δολαρίων σε διάστημα 3 μηνών προβλέπει στο τελευταίο της report η Credit Suisse.
Η καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων του οίκου για την πορεία του ενιαίου νομίσματος, οφείλεται στο μεγάλο πλήγμα που έχει δεχθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, λόγω των διαστάσεων που έχει λάβει η κρίση χρέους.
Να σημειωθεί πως πρότερες εκτιμήσεις του οίκου έκαναν λόγο για διαμόρφωση του ευρώ στα επίπεδα των 1,29 δολ σε ορίζοντα 3μηνου.
"Η εμπιστοσύνη των αγορών για την αξιοπιστία της Ευρωζώνης έχει κλονιστεί. Αποτέλεσμα, η κλιμάκωση των πιέσεων προς το ενιαίο νόμισμα", εκτιμούν οι αναλυτές της Credit Suisse.
"Ακόμη κι αν δεν υπάρξει συστημικό σοκ λόγω Ελλάδας τους ερχόμενους μήνες, η ευρωπαϊκή οικονομία παραμένει αδύναμη και αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις", προσθέτουν.
Υπενθυμίζεται εδώ πως, σύμφωνα με χθεσινή της έκθεση, η Credit Suisse δίνει πλέον πιθανότητες 15% στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Μέχρι πρότινος η Credit Suisse έδινε ποσοστό πιθανοτήτων 5% για την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ και στο σενάριο ολικής διάσπασης της Ευρωζώνης οι πιθανότητες αυξάνονται στο 10%, από 5% προηγουμένως.

(Πρώτη ενημέρωση 18:02)


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης