Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Enodo Economics: Ο κορωνοϊός μπορεί εύκολα να οδηγήσει την Κίνα σε τεχνική ύφεση το α' 6μηνο του 2020

Enodo Economics: Ο κορωνοϊός μπορεί εύκολα να οδηγήσει την Κίνα σε τεχνική ύφεση το α' 6μηνο του 2020
Οι οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι ο κορωνοϊός ξέσπασε σε μια ιδιαίτερα άσχημη στιγμή για την Κίνα
Την εκτίμηση ότι η Κίνα θα μπορούσε εύκολα να εισέλθει σε τεχνική ύφεση καθώς η έξαρση του κορωνοϊού επιβαρύνει την ανάπτυξη, εκφράζει ένας οικονομολόγος.
Ειδικότερα, η Diana Choyleva, επικεφαλής οικονομολόγος στη Enodo Economics, επεσήμανε -μιλώντας στο CNBC- ότι ο ιός είχε έρθει σε μια πολύ άσχημη στιγμή για την Κίνα.
«Όχι μόνο η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί σημαντικά στο δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, αλλά φέτος θα ήταν η κρίσιμη στιγμή για να λύσει το πρόβλημα του χρέους» διευκρίνισε η ίδια.
Η Choyleva επεσήμανε ότι με βάση τις εκτιμήσεις της Enodo, οι πιστωτικές απώλειες λόγω του κορωνοϊού αναμένεται να ανέλθουν στο 20% του ΑΕΠ της χώρας.
Σύμφωνα με την ίδια, το κλείσιμο της επαρχίας Hubei -όπου αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο ιός- ήταν πρωτόγνωρο και σοβαρό.
«Η επίδραση στην οικονομία θα είναι μεγαλύτερη από εκείνη του SARS» δήλωσε στο CNBC και συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με υπολογισμούς, οι ρυθμοί ανάπτυξης της Κίνας από το 2005 και το δεύτερο εξάμηνο του 2019 ισοδυναμούν με ετήσιο ρυθμό λίγο πάνω από το 3%.
Με βάση λοιπόν την εκτίμηση ότι η επίπτωση στην οικονομία θα είναι μεγαλύτερη από εκείνη του SARS, «η Κίνα θα μπορούσε εύκολα να εισέλθει σε τεχνική ύφεση το πρώτο εξάμηνο του 2020».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης