Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τα αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών θα αποκαλύψουν τη ζημιά από την πανδημία

Τα αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών θα αποκαλύψουν τη ζημιά από την πανδημία
Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα οι JPMorgan Chase, Citigroup Bank of America, Goldman Sachs και Wells Fargo και δεν αποκλείεται οι επενδυτές να βρεθούν αντιμέτωποι με μία πολύ άσχημη εικόνα
Τα αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών για το α΄ τρίμηνο του 2020, θα αποκαλύψουν το μέγεθος της ζημιάς στην οικονομία των ΗΠΑ από την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα οι JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs και Wells Fargo και δεν αποκλείεται οι επενδυτές να βρεθούν αντιμέτωποι με μία πολύ άσχημη εικόνα.
Είναι πιθανό, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα να βρεθεί αντιμέτωπο με ένα ισχυρό πλήγμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως εκτιμά το Investing.com.
Kατά τη διάρκεια του α΄τριμήνου, τα επιτόκια έχουν υποχωρήσει κοντά στο μηδέν, καθώς η Fed ανακοίνωσε απεριόριστη στήριξη, προκειμένου να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη.
Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές μείωσαν δραστικά τις δαπάνες, που αποτελούν την ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ τα τελευταία δέκα χρόνια.
Οι αμερικανικές τράπεζες θα βρεθούν αντιμέτωπες με την παραβίαση όρων από επιχειρήσεις σε τομείς που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την κρίση, όπως ο τουρισμός, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια κτλ. οι οποίες δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους.
O δείκτης  KBW NASDAQ Bank Index κατρακύλησε 42% στο α΄τρίμηννο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδο όλων των εποχών.
Οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή για τις τράπεζες της υψηλής κεφαλαιοποίησης, θα μπορούσαν να υποχωρήσουν 40% από τις αρχικές εκτιμήσεις το 2020, 16% το 2021 και 10% το 2022.
Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, ακόμα και στο ενδεχόμενο ύφεσης η οποία θα διαρκέσει έως 6 μήνες, τα κέρδη των τραπεζών αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 100% το 2020.
Στο δυσμενές σενάριο μια παρατεταμένης, βαθειάς ύφεσης, τα κέρδη θα μπορούσαν να υποχωρήσουν κατά 277%.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης