Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RDIF: Η συμφωνία OPEC+ έσωσε περισσότερες από 2 εκατ. θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ

RDIF: Η συμφωνία OPEC+ έσωσε περισσότερες από 2 εκατ. θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ
Έπειτα από διαπραγματεύσεις ημερών, ο OPEC και οι σύμμαχοι του κατέληξαν σε συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 9,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα
Η συμφωνία του OPEC+ που στηρίζει τις τιμές του πετρελαίου θα σώσει εκατομμύρια θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ρωσικού fund RDIF.
Έπειτα από ημέρες διαπραγματεύσεων, ο OPEC και οι σύμμαχοι του κατέληξαν σε συμφωνία την Κυριακή για μείωση της παραγωγής κατά 9,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου έως το τέλος Ιουνίου.
Η συμμαχία θα συνεδριάσει ξανά στις 10 Ιουνίου για να επαναξιολογήσει την κατάσταση.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, ανέφερε σε ένα tweet ότι η συμφωνία «θα σώσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τομέα της ενέργειας στις ΗΠΑ».
Από την πλευρά του, ο Kirill Dmitriev από το Russian Direct Investment Fund, δήλωσε ότι ο Trump είχε δίκιο εν μέρει.
«Πιστεύουμε ότι θα σωθούν περισσότερες από 2 εκατ. θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ ως αποτέλεσμα του χειρισμού του Trump σε αυτό το θέμα» δήλωσε ο Dmitriev μιλώντας στο CNBC.
«Ο συνολικός αριθμός των θέσεων απασχόλησης στον αμερικανικό τομέα ενέργειας είναι 10 εκατ.
Αλλά εάν υπολογίσεις κι άλλες βιομηχανίες που επηρεάζονται από αυτό, θα μιλάς για τεράστιους αριθμούς» δήλωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι παράλληλα θα σωθούν και θέσεις απασχόλησης στη Ρωσία.
Η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ έχει αποδειχθεί ότι είναι ευάλωτη όταν οι τιμές του πετρελαίου ήταν σε ελεύθερη πτώση εν μέσω του πολέμου Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας που άρχισε στις αρχές Μαρτίου.
Σύμφωνα με αναλυτές, ενδεχομένως η Ρωσία να έχει αναλάβει δράση για να στοχεύσει τις ΗΠΑ, που έχουν υψηλότερο κόστος παραγωγής και αγωνίζονται να φτάσουν στο νεκρό σημείο όταν οι τιμές είναι κάτω από 50 δολάρια το βαρέλι.
Ενώ το πετρέλαιο ήταν κάτω κατά περισσότερο από 50% από τις αρχές του έτους, ο Dmitriev από το RDIF δήλωσε ότι η συμφωνία του OPEC+ στηρίζει δραματικά τις τιμές του πετρελαίου.
«Χωρίς αυτή τη συμφωνία, οι τιμές του πετρελαίου θα είχαν φτάσει πολύ κάτω από τα 10 δολάρια το βαρέλι» είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι η συμφωνία θα ωθήσει στα ύψη τιμές του πετρελαίου λόγω του κορωνοϊού.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης