Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Υπερβολικά χαρακτηρίζει... τώρα τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο Schaueble - Παραδέχεται ότι οι συνέπειες για τη γερμανική οικονομία αν το ευρώ δεν παραμείνει σταθερό θα είναι καταστροφικές - Επιμένει να βλέπει χρεοκοπία ο Σουηδός ΥΠΟΙΚ

Υπερβολικά χαρακτηρίζει... τώρα τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο Schaueble - Παραδέχεται ότι οι συνέπειες για τη γερμανική οικονομία αν το ευρώ δεν παραμείνει σταθερό θα είναι καταστροφικές - Επιμένει να βλέπει χρεοκοπία ο Σουηδός ΥΠΟΙΚ
Ως «υπερβολικά» χαρακτήρισε "σήμερα" τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaueble, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Βαυαρού υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα Handbelsbalt, ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει.
Μιλώντας στην Ραδιοφωνία Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR), o Schaueble έδωσε την ίδια απάντηση και για τις εκτιμήσεις που θέλουν την ευρωζώνη να καταρρέει σε ενδεχόμενη κατάρρευση της Ιταλίας και προσφυγή της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. «Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν πράγματι τρομακτικό, αλλά δεν αποτελεί ρεαλιστικό σενάριο» είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Ο ίδιος επισήμανε ακόμη ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει αναλάβει δραστικά μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του υψηλού χρέους της Γερμανίας. «Κι εμείς έχουμε προβλήματα, αλλά τα λύνουμε. Πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι», συμπλήρωσε. Ο Scahueble τόνισε την ανάγκη σταθεροποίησης της ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας την εξάρτηση της γερμανικής οικονομίας από τις εξαγωγές.
«Η γερμανική οικονομία στηρίζεται σε λειτουργικές εξαγωγικές αγορές και σταθερό νόμισμα. Εμείς οι Γερμανοί έχουμε πολλά να χάσουμε, επειδή ωφελούμαστε περισσότερο, καθώς είμαστε επιτυχημένοι. Για αυτό ακριβώς πρέπει να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η ευρωζώνη να παραμείνει σταθερή», δήλωσε.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Ηοrst Seehofer, περί ενδεχόμενης αποχώρησης του κόμματός του από τον κυβερνητικό συνασπισμό, αν συνεχιστούν οι παραχωρήσεις προς τα υπερχρεωμένα κράτη της ευρωζώνης, ο Schaueble σημείωσε ότι συζήτησε ο ίδιος με τον Βαυαρό πολιτικό και διαπίστωσε πλήρη ταύτιση απόψεων.
«Ο κ. Seehofer γνωρίζει πολύ καλά ότι, αν το ευρώ δεν παραμείνει σταθερό, οι συνέπειες για τη γερμανική οικονομία και ειδικά για την οικονομία της Βαυαρίας, θα είναι καταστροφικές».
Από την πλευρά του ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών, Anders Borg εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα χρεοκοπήσει, χαρακτηρίζοντας αυτή την εξέλιξη ως την "περισσότερο" πιθανή. Όπως ανέφερε, σε συνέντευξή του στο σουηδικό ραδιόφωνο, ακόμη και εάν η Ελλάδα πετύχει το στόχο για τη μείωση του χρέους, τα πράγματα για τη χώρα παραμένουν προβληματικά, καθώς έχει πολύ ασθενείς προοπτικές ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης