Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Ευρώπη θα αποφύγει την κατάρρευση τελικά εκτιμούν Wells Fargo και Westpac Banking – Το νόμισμα αποδεικνύεται ισχυρό και οι Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει να κάνουν βήματα προς την έξοδο

Η Ευρώπη θα αποφύγει την κατάρρευση τελικά εκτιμούν Wells Fargo και Westpac Banking – Το νόμισμα αποδεικνύεται ισχυρό και οι Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει να κάνουν βήματα προς την έξοδο
Τα χειρότερα για την ευρωζώνη πέρασαν. Αυτό αναφέρουν οι αναλυτές των Wells Fargo και Westpac Banking, εκτιμώντας ότι το τρίμηνο που μας πέρασε ήταν το χειρότερο για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, και ότι τώρα θα αρχίσει η οικονομία να ανακάμπτει.
Μετά τις αναταράξεις του Απριλίου και του Μαΐου, και τη μεγάλη βουτιά του Ιουνίου, οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι έχουν βάλει την κατάσταση σε μία τροχιά, επομένως εάν οι διαδικασίες κινηθούν άμεσα τότε μπορούμε να μιλάμε ότι πήρε η Ευρώπη το δρόμο της εξόδου από την κρίση, αναφέρουν οι αναλυτές των δύο αμερικανικών τραπεζών.
«Αναμένουμε ότι εντός του έτους το κύμα της κρίσης να καμφθεί, και ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα», δήλωσε ο Nick Bennenbroek, ο επικεφαλής στρατηγικής της αγοράς συναλλάγματος στην Wells Fargo. "Δεν ήταν μόνο οι αποφάσεις που ελήφθησαν τον Ιούνιο από τους ευρωπαίους ηγέτες θετικές, αλλά θα συνεχίσουμε να βλέπουμε κινήσεις υποστήριξης από την κεντρική τράπεζα", πρόσθεσε.
Η Wells Fargo θεωρεί ότι το ευρώ θα φτάσει τα 1,26 δολ. το επόμενο τρίμηνο, ενώ το επόμενο εξάμηνο η μέση τιμή του θα διαμορφωθεί στο 1,24 δολ. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο το ευρώ ενισχύθηκε κατά 2,4% ενώ μόνο την προηγούμενη εβδομάδα έχασε 3%.
«Η Ευρώπη είναι μια πολύ απλή ιστορία, δημοσιονομικής υστέρησης και πολιτικής αδυναμίας», ανέφερε ο Richard Franulovich, της Westpac. Μπορεί να δούμε συνέχιση της αποστροφής κινδύνου για τους επόμενους έξι μήνες, αλλά θα επέλθει η σταθερότητα, πρόσθεσε. Παρά το γεγονός ότι η κρίση είναι σφοδρή, το νόμισμα της παραμένει πάνω από το ιστορικό μέσο όρο των 1,2086 δολ., επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης