Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Schaueble: Διαφορετικά τα προβλήματα Ελλάδας και Ισπανίας - Η κρίση στην ευρωζώνη δεν θα βλάψει την γερμανική οικονομία - Αμφιβολίες Roesler για την τήρηση των ελληνικών δεσμεύσεων - Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ έχει πάψει να τρομάζει

Schaueble: Διαφορετικά τα προβλήματα Ελλάδας και Ισπανίας - Η κρίση στην ευρωζώνη δεν θα βλάψει την γερμανική οικονομία - Αμφιβολίες Roesler για την τήρηση των ελληνικών δεσμεύσεων - Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ έχει πάψει να τρομάζει
(upd) Τα προβλήματα της Ισπανίας είναι διαφορετικά από εκείνα της Ελλάδας, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfang Schaeuble, εκφράζοντας τις αμφιβολίες του ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη θα πλήξει την ισχυρή γερμανική οικονομία. Αμφιβολίες διαφορετικού τύπου εξέφρασε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Philipp Roesler, για το κατά πόσο θα μπορέσει η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής στήριξης, κρούοντας για ακόμη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild-Zeitung, ο κ. Schaueble επισήμανε ότι τα ισπανικά προβλήματα προέρχονται από την κτηματομεσιτική αγορά, όπως συνέβη στις ΗΠΑ, ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η ισπανική οικονομία θα ανακάμψει, τονίζοντας ότι η οικονομία της Ισπανίας είναι δυνατή και έχει διαφορετική δομή από αυτή της Ελλάδας.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε παράλληλα, την αμφιβολία του ότι η κρίση της ευρωζώνης θα πλήξει τη γερμανική οικονομία, ενώ μάλιστα εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει νέα ομόλογα χαμηλότερα από 32 δισ. ευρώ φέτος.
Και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών G. Westerwelle όμως, τόνισε ότι η Μέρκελ δεν θα δώσει σε καμία περίπτωση το πράσινο φως για επιπλέον στήριξη στην Ελλάδα.
Ακόμη, λίγο πριν την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα ο Roesler, μιλώντας στο κρατικό γερμανικό κανάλι ARD, τόνισε ότι εάν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της δεν θα πρέπει να δοθούν και οι υπόλοιπες δόσεις από το πρόγραμμα.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας επανέφερε τη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, υποστηρίζοντας ότι μη τήρηση των δεσμεύσεων σημαίνει αδυναμία πληρωμών, ενώ σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε συζήτηση στο εσωτερικό της χώρας και οι ίδιοι οι Έλληνες θα κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ίσως λογικότερο να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη. «Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχει πλέον πάψει να τρομάζει», είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς εάν θα μπορούσαν και άλλες χώρες να ακολουθήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την ευρωζώνη, απάντησε ότι «αυτοί οι οποίοι προσπαθούν, αυτοί που υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους για την ενίσχυση της οικονομίας τους, αξίζουν την πλήρη στήριξή μας». Αντιθέτως, συμπλήρωσε, «για να στηρίξουμε την αξιοπιστία του δικού μας συστήματος που προσπαθούμε να χτίσουμε για τη σταθερότητα στην Ευρώπη, πρέπει και αυτοί οι οποίοι δεν καταφέρνουν τις μεταρρυθμίσεις και τις δεσμεύσεις τις οποίες οι ίδιοι συμφώνησαν, να αισθανθούν τις συνέπειες».

(Πρώτη ενημέρωση 08:11)


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης