Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δεν αποκλείει αποτυχία της κυβέρνησης και νέες εκλογές στην Ελλάδα η JP Morgan - Ορατός ο κίνδυνος παύσης της χρηματοδότησης προς την Αθήνα - Ποιοι οι 5 λόγοι που μπορεί να ωθήσουν το ευρώ κάτω από τα 1,20 δολ...

Δεν αποκλείει αποτυχία της κυβέρνησης και νέες εκλογές στην Ελλάδα η JP Morgan -  Ορατός ο κίνδυνος παύσης της χρηματοδότησης προς την Αθήνα - Ποιοι οι 5 λόγοι που μπορεί να ωθήσουν το ευρώ κάτω από τα 1,20 δολ...
Πιθανό κρίνει το ενδεχόμενο αποτυχίας της τρικομματικής κυβέρνησης στην Ελλάδα η JP Morgan, ενώ δεν αποκλείει τη διενέργεια και νέων εκλογών.
Όπως αναφέρει σε νέα έκθεσή του ο οίκος, η Ευρώπη είναι πολύ πιθανό να αποφασίσει να βάλει τέλος στη χρηματοδότηση προς την Αθήνα, αφήνοντας τη χώρα μας έκθετη και άνευ ζωτικών κεφαλαίων.
Η JP Morgan διατηρεί την πρόβλεψή της πως το ευρώ θα κινηθεί πέριξ των 1,22 δολαρίων κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2012, επικαλούμενη την επικείμενη, νέα δράση τόσο από την πλευρά της EKT, όσο και της Fed.  
Ωστόσο ο οίκος προειδοποιεί πως δεν αποκλείεται το ευρώ να υποχωρήσει κάτω των 1,20 δολαρίων εάν συμβεί ένας ή περισσότεροι από τους εξής 5 λόγους:
1) Η κυβέρνηση στην Ελλάδα αποτύχει και υπάρξουν νέες εκλογές.
2) Η Ευρώπη τερματίσει τη χρηματοδότηση προς την Αθήνα, θεωρώντας πως αυτά που ζητά η ελληνική πλευρά είναι παράλογα.
3) Το γερμανικό δικαστήριο απορρίψει τον ESM.
4) Εκλεγεί στην Ολλανδία κόμμα αντι - ευρωπαϊκό.
5) Η Ιταλία χάσει την πρόσβασή της στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης