Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δημοσκόπηση CNBC: Δύο στους 3 αναλυτές θεωρούν τον Biden αρνητικό για τη Wall Street

Δημοσκόπηση CNBC: Δύο στους 3 αναλυτές θεωρούν τον Biden αρνητικό για τη Wall Street
Πολλοί επενδυτές ανησυχούν ότι η αντιστροφή της φορολογικής πολιτικής του Trump
Η προεδρία του Joe Biden μπορεί να σημαίνει χαμηλότερες αποδόσεις στο χρηματιστήριο.
Αυτό δείχνει νέα δημοσκόπηση του δικτύου CNBC μεταξύ περισσότερων από 100 διευθυντές επενδυτών και διαχειριστές χαρτοφυλακίου.
Στο πλαίσιο της τριμηνιαίας έκθεσης του CNBC, διεξήχθη έρευνα από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 23 Δεκεμβρίου, με τα δύο τρίτα εξ αυτών να δηλώνουν ότι τα πρώτα τέσσερα χρόνια του Biden θα είναι χειρότερα για τις μετοχές από ό,τι η τετραετία του Trump.
Από την εγκαθίδρυση του Trump τον Ιανουάριο του 2017, ο S&P 500 έχει αποδώσει περισσότερο από 60% χάρη εν μέρει στη σημαντική εταιρική φορολογική μείωση του προέδρου που οδήγησε σε αύξηση των κερδών και ρεκόρ στις επαναγορές μετοχών.
Η κυβέρνηση Trump έχει επίσης χαλαρώσει πολλούς κανονισμούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δημιουργώντας ένα φιλικό προς την αγορά περιβάλλον.

Οι επενδυτικές ανησυχίες

Πολλοί επενδυτές ανησυχούν ότι η αντιστροφή της φορολογικής πολιτικής του Trump, την οποία έχει δεσμευτεί ο Biden, θα μπορούσε να πάρει μεγάλο μέρος από τα κέρδη σε μια εποχή που οι εκτιμήσεις της αγοράς βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα πολλών ετών.
Το φορολογικό σχέδιο του Biden απαιτεί αύξηση των ποσοστών υπεραξίας για τους υψηλόμισθους.
Ενώ οι επενδυτές πιστεύουν ότι οι πολιτικές του Biden θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εμπόδια για τη συνολική αγορά, ορισμένοι τομείς θα μπορούσαν να είναι καλύτερα από άλλους.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι κλάδοι των καταναλωτών, των βιομηχανικών και των χρηματοοικονομικών θα αποδώσουν καλύτερα.
Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, των βασικών αγαθών και της ενέργειας θα μπορούσαν να έχουν δυσκολίες, έδειξε η έρευνα.

Θα φτάσει ο Dow τις 35.000 μονάδες;

Ωστόσο, η Wall Street είναι αισιόδοξη ότι ο Dow Jones θα φτάσει σε νέα υψηλά το επόμενο έτος.
Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το σημείο αναφοράς του δείκτη πιθανότατα θα τελειώσει το 2021 στις 35.000 μονάδες, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου 16% κέρδος.
Το 5% εκτιμά ότι ο δείκτης θα μπορούσε να ανέβει στις 40.000 μονάδες μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, ενώ το 10% εκτιμά ότι ο Dow θα μειωθεί στις 25.000 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης