Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays Capital: Η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να κερδίσει παράταση του Μνημονίου στην τρέχουσα συγκυρία - Ας αρκεστεί σε μια ήπια χαλάρωση των όρων του οικονομικού της προγράμματος

Barclays Capital: Η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να κερδίσει παράταση του Μνημονίου στην τρέχουσα συγκυρία - Ας αρκεστεί σε μια ήπια χαλάρωση των όρων του οικονομικού της προγράμματος
Εξαιρετικά απαισιόδοξη αναφορικά με το αίτημα για 2ετή επιμήκυνση του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, τη δεδομένη στιγμή, εμφανίζεται η Barclays Capital, αποτιμώντας τα αποτελέσματα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel.
Όπως εξηγούν στην τελευταία έκθεσή τους οι αναλυτές του οίκου, η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να κερδίσει την πολυπόθητη παράταση του Μνημονίου, αντίθετα θα πρέπει να αρκεστεί σε μια ήπια χαλάρωση των όρων που το συνοδεύουν.
"Με την αναβολή των οριστικών αποφάσεων για την Ελλάδα τον Οκτώβριο, οι πιθανότητες η ελληνική κυβέρνηση να κερδίσει 2ετή επέκταση του Μνημονίου - στην τρέχουσα συγκυρία - όλο και μειώνονται", σχολιάζει ο οίκος.
Αντίθετα, συνεχίζει η Barclays Capital, κοινή αίσθηση είναι πως η Ελλάδα θα καταφέρει να κερδίσει μια χαλάρωση των όρων του οικονομικού της προγράμματος, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Τι μπορεί όμως να σηματοδοτεί αυτή η ήπια χαλάρωση των όρων; Πιθανότατα μια μείωση του επιτοκίου των πακέτων διάσωσης, προβλέπει ο οίκος.
Ωστόσο, κατά τη Barclays η επιμήκυνση του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους, θα μπορούσε να επιτευχθεί κάποια στιγμή αργότερα.
"Κατά την άποψή μας, μόνο κάποια στιγμή στο μέλλον και δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα (αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτώνται), η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει την παράταση του Μνημονίου", σημειώνει χαρακτηριστικά ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης