Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Χαλάρωση στους όρους των collaterals θα ανακοινώσει στις 6 Σεπτεμβρίου ο Draghi της ΕΚΤ - Μην περιμένετε τώρα αποφάσεις για μείωση επιτοκίων και LTRO, αυτές θα έρθουν αργότερα...

JP Morgan: Χαλάρωση στους όρους των collaterals θα ανακοινώσει στις 6 Σεπτεμβρίου ο Draghi της ΕΚΤ - Μην περιμένετε τώρα αποφάσεις για μείωση επιτοκίων και LTRO, αυτές θα έρθουν αργότερα...
Χαλάρωση των όρων για τις εγγυήσεις (collaterals) που δέχεται από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, προκειμένου να τους παράσχει ρευστότητα, αναμένεται να ανακοινώσει στις 6 Σεπτεμβρίου ο M. Draghi, στο περιθώριο της καθιερωμένης μηνιαίας συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Τα ανωτέρω προβλέπει σε νέα έκθεσή της για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα η JP Morgan.
Όπως ο οίκος εξηγεί στην εν λόγω έκθεση, οι αγορές θα πρέπει να αναμένουν ανακοίνωση για χαλάρωση των κανόνων που διέπουν τα collaterals, αλλά όχι κάτι περισσότερο.
"Η μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ και ένας νέος - τρίτος - γύρος μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης των τραπεζών (LTRO) δεν θα πρέπει να αναμένονται στις 6 Σεπτεμβρίου. Αυτές θα έρθουν αργότερα", προβλέπουν οι αναλυτές της JP Morgan.
Να σημειωθεί εδώ πως τραπεζικές πηγές ανέφεραν χθες πως η ΕΚΤ προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο να θεσμοθετήσει στοχευμένη κλίμακα στην οποία θα πρέπει να κυμαίνονται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.
"Η ΕΚΤ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να θεσμοθετήσει στόχο για συγκεκριμένη κλίμακα - εύρος, εντός του οποίου θα πρέπει να κυμαίνονται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων", σχολίαζαν οι τραπεζικές πηγές, επισημαίνοντας παράλληλα πως τα σχέδια αυτά της κεντρικής τράπεζας εντάσσονται στις ευρύτερες προσπάθειές της να θωρακίσει την Ευρωζώνη και να αποτρέψει κερδοσκοπικές κινήσεις.
"Τα σχέδια για καθιέρωση εύρους των αποδόσεων κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στους κύκλους της ΕΚΤ, ωστόσο οι όποιες αποφάσεις δεν αναμένεται να ληφθούν πριν τη συνεδρίαση της 6ης Σεπτεμβρίου", σημείωναν οι ίδιες τραπεζικές πηγές.
"Συνιστά μια από τις επιλογές που εξετάζουν οι ομάδες εργασίας της ΕΚΤ, προκειμένου να παρουσιαστεί στο τραπέζι του δ.σ", ανέφεραν επίσης.
Μάλιστα, σύμφωνα με έναν τραπεζίτη, αυτή είναι και η πιο πιθανή επιλογή που εξετάζεται να εφαρμοστεί, καθώς μπορεί να αποδειχθεί και η πιο επιτυχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης