Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η Ελλάδα θα κερδίσει παράταση του Μνημονίου - Αλλά η διαδικασία εφαρμογής ενέχει σοβαρούς κινδύνους - Ποιοι οι παράγοντες που θα κρίνουν την πορεία των αγορών το αμέσως προσεχές διάστημα...

Deutsche Bank: Η Ελλάδα θα κερδίσει παράταση του Μνημονίου - Αλλά η διαδικασία εφαρμογής ενέχει σοβαρούς κινδύνους - Ποιοι οι παράγοντες που θα κρίνουν την πορεία των αγορών το αμέσως προσεχές διάστημα...
Παράταση του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας βλέπει στην τελευταία ανάλυσή της για την πορεία της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους η Deutsche Bank.
Όπως η Γερμανική τράπεζα  εξηγεί - σε μια προσπάθεια πρόβλεψης της έκβασης των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας - είναι πιθανό να υπάρξει ένα είδος συμβιβασμού των δύο πλευρών.
"Παραμένουμε πιστοί στην εκτίμησή μας πως θα υπάρξει ενός είδους συμβιβασμού μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. Ο συμβιβασμός αυτός θα αφορά πιθανότατα στο εξής: η Ελλάδα θα κερδίσει χρόνο - ήτοι παράταση του Μνημονίου - για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων", σχολιάζει ο οίκος.
Αλλά η Deutsche Bank προειδοποιεί πως η διαδικασία εφαρμογής του Μνημονίου θα συνεχίσει να εγείρει ανησυχίες και αβεβαιότητα.
Στην εν λόγω έκθεσή του ο οίκος παραθέτει τους παράγοντες που αναμένεται να κρίνουν την πορεία των διεθνών αγορών, στο προσεχές, διάστημα.
Το αν οι αγορές κινηθούν ανοδικά ή πτωτικά θα κριθεί από τους εξής λόγους:
- Η Ισπανία θα αναγκαστεί να προχωρήσει στην κατάθεση επίσημου αιτήματος για την παροχή βοήθειας, από τους μηχανισμούς στήριξης της ΕΕ.
- Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία. Δεν αποκλείεται η Ρώμη να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας και να ζητήσει επίσης βοήθεια από τους μηχανισμούς στήριξης της ΕΕ.  
- Απαιτείται μεγαλύτερη σαφήνεια από την ΕΚΤ αναφορικά με την επικείμενη δράση της και το νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.
- Οι εξελίξεις στην Ελλάδα.
"Αναμένουμε κάποιας μορφής επίλυση των ανωτέρω ζητημάτων τις προσεχείς εβδομάδες, ειδικά εκείνων που αφορούν στην Ισπανία και την Ιταλία", επισημαίνει ο οίκος.
Αλλά προειδοποιεί: Σημαντικοί κίνδυνοι ελλοχεύουν για την Ευρωζώνη. Οι κίνδυνοι αυτοί αναμένεται να διατηρηθούν στις προσεχείς εβδομάδες.

Στη συνέχεια της έκθεσής της η Deutsche Bank παραθέτει ορισμένες κρίσιμες ημερομηνίες στην πορεία της κρίσης χρέους:

- 30 Αυγούστου: Δημοπρασία ιταλικών ομολόγων
- 31 Αυγούστου: Η ομιλία του επικεφαλής της Fed, Βen Bernanke, στο Jackson Hole
- 6 Σεπτεμβρίου: Δημοπρασία ισπανικών ομολόγων
- 6 Σεπτεμβρίου: Συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ
- 6 Σεπτεμβρίου: Συνάντηση του Ισπανού πρωθυπουργού M. Rajoy με τη Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel
- 12 Σεπτεμβρίου: Αναμένεται η ετημυγορία του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου
- 12 Σεπτεμβρίου: Εκλογές στην Ολλανδία
- 12 και 13 Σεπτεμβρίου: Συνεδρίαση της Fed
- 14 και 14 Σεπτεμβρίου: Συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης