Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έντονη κινητικότητα της Goldman Sachs στον ΟΤΕ - Το 60% των σημερινών συναλλαγών το έχει πραγματοποιήσει ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος – Τι υποκρύπτει αυτή η δραστηριότητα

tags :
Έντονη κινητικότητα της Goldman Sachs στον ΟΤΕ - Το 60% των σημερινών συναλλαγών το έχει πραγματοποιήσει ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος – Τι υποκρύπτει αυτή η δραστηριότητα
Mέσω 2 πακέτων έχει διακινηθεί το 1 εκ. από τα 1,8 εκ. συνολικών συναλλαγών στη μετοχή του ΟΤΕ, με την Goldman Sachs, να βρίσκεται "πίσω" από τις συναλλαγές. Συνεχίζοντας την κινητικότητα της αφού και την Παρασκευή είχε διακινήσει ακόμη ένα πακέτο 500 χιλ. μετοχών. Εντολή τελικού πελάτη ή συναλλαγές για το book της, η ουσία είναι ότι το ενδιαφέρον είναι ενεργό για τη μετοχή.
Όπως πρόσφατα επαναλαμβάνουν σειρά θετικών εκθέσεων από την αγορά το ενδιαφέρον είναι αυξημένο και η μετοχή του προεξοφλεί ότι ο ΟΤΕ:
1. είναι υποτιμημένος σε απόλυτα και συγκριτικά μεγέθη,
2. τα αποτελέσματα του συνεχίζουν να μην αποκλίνουν από τις εκτιμήσεις ικανοποιώντας τους επενδυτές,
3. οι εξελίξεις για την εταιρία βρίσκονται μπροστά μας.
Με μέση τιμή στόχο από το σύνολο των αναλυτών άνω των 5,5 ευρώ ο ΟΤΕ φαίνεται ότι έχει ακόμη μεγάλο discount με τιμή διαπραγμάτευσης κοντά στα 2,6 ευρώ.
Βασικοί παράγοντες κινδύνου για την εταιρία παραμένουν ο υψηλός βαθμός εξάρτησης των αποτελεσμάτων της από την Ελληνική αγορά (>60% των ταμιακών ροών και λειτουργικών κερδών) καθώς και το ρίσκο αναχρηματοδότησης των περίπου 3,2 δις δανείων που στο σύνολο τους λήγουν τα επόμενα 2,5 χρόνια.
Η αγορά αναμένει σχετικές κινήσεις της διοίκησης που θα εξασφαλίζουν την ομαλή αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων. Τέτοιες κινήσεις περιλαμβάνουν την πώληση θυγατρικών στα Βαλκάνια (κύριος Βουλγαρία, Ρουμανία) αλλά και αποεπένδυση από την Hellas Sat και την ΟΤΕ International. Η πλειοψηφία των κινήσεων πρέπει να αναμένεται εντός τους έτους και θα αναθερμάνει το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Η αγορά δεν περιμένει στο άμεσο μέλλον κινήσεις από την DT καθώς το υφιστάμενο ποσοστό που κατέχει της εξασφαλίζει τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησης και οποιαδήποτε προσπάθεια αύξησης αυτού του ποσοστού περιπλέκει μια ήδη πολύπλοκη «συμφωνία μετόχων» με το Ελληνικό Δημόσιο. Δεν πρέπει όμως να αποκλείεται το ενδιαφέρον της DT για τις θυγατρικές που θα βγάλει προς πώληση ο ΟΤΕ στα Βαλκάνια, καθώς αυτές αποτελούσαν και το στρατηγικό ενδιαφέρον του γερμανικού ομίλου όταν εισήρθε στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ.
Εν ολίγοις, ο ΟΤΕ είναι υποδανεισμένος σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου και αυτό αναμένεται να ενταθεί με την σταδιακή  αποεπένδυση από θυγατρικές, διακράτηση ταμειακών ροών και αποπληρωμές δανείων που λήγουν. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, δηλαδή σε 2 χρόνια περίπου, θα είναι εκεί όπου ξεκίνησε 15 χρόνια πριν, αυτό η αγορά θα το αποτιμήσει. Ο μοναδικός συντελεστής κινδύνου παραμένει η αυξημένη εξάρτηση του από την εγχώρια αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης