Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: H Eλλάδα θα κερδίσει παράταση του Μνημονίου, αλλά όχι περισσότερα χρήματα - Συνεχίζει να σκιάζει αγορές και καταθέσεις ο κίνδυνος αποχώρησής της από το ευρώ - Όλες οι ημερομηνίες - σταθμός στις προσπάθειες ανάσχεσης της κρίσης

Deutsche Bank: H Eλλάδα θα κερδίσει παράταση του Μνημονίου, αλλά όχι περισσότερα χρήματα - Συνεχίζει να σκιάζει αγορές και καταθέσεις ο κίνδυνος αποχώρησής της από το ευρώ - Όλες οι ημερομηνίες - σταθμός στις προσπάθειες ανάσχεσης της κρίσης
Παράταση του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, αλλά όχι περισσότερη χρηματοδότηση για την Αθήνα, προβλέπουν στην τελευταία έκθεσή τους για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα οι αναλυτές της  Deutsche Bank.
Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί ο οίκος, θεωρεί βέβαιο πως η ελληνική κυβέρνηση θα κατορθώσει να κερδίσει περισσότερο χρόνο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, αλλά ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να αναμένονται και περισσότερα χρήματα. Τουλάχιστον όχι στην τρέχουσα συγκυρία.
"Η τρόικα επιστρέφει αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Η έκθεσή της για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν τα τέλη Οκτωβρίου", σχολιάζει η Deutsche Bank και προειδοποιεί: Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ συνεχίζει να σκιάζει αγορές ομολόγων αλλά και καταθέσεις...

Ποιες είναι όμως κατά τη Deutsche Bank όλες οι κρίσιμες ημερομηνίες που αναμένεται να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης χρέους:

Σεπτέμβριος

- 4/9: Συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού Μ. Μonti με τον Γάλλο πρόεδρο Fr. Ηοllande στο Παρίσι. Συνάντηση του προέδρου της ΕΕ, H. V. Rompuy στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel. Συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομολογό του W. Schaeuble.
- 5/9: Συνάντηση του προέδρου της  ΕΕ, H. V. Rompuy στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο Fr. Ηοllande.
- 6/9: Συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ. Kρίσιμη δημοπρασία ομολόγων στην Ισπανία. Συνάντηση στη Μαδρίτη της Γερμανίδας Καγκελαρίου A. Merkel με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μ. Rajoy.
- 7/9: Συνάντηση του προέδρου της ΕΕ, , H. V. Rompuy με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στην Αθήνα.
- 8/9: Ο Α. Σαμαράς θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.
- 11/9: Θα δοθεί στη δημοσιότητα η πρόταση της Κομισιόν για την τραπεζική εποπτεία.
- 12/9: Συνεδριάζει το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο για την επικύρωση ή μη του ESM. Eκλογές στην Ολλανδία.
- 12-13/9: Συνεδριάζει η νομισματική επιτροπή (FOMC) της Fed.
-  13-14/9: Συνάντηση των G20 στο Μεξικό.
- 14/15/9: Συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin.
- 18/9: Παρουσιάζεται στο ολλανδικό κοινοβούλιο ο προϋπολογισμός της Ολλανδίας για το 2013.
- 27/9: Τρίτη αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΕΠ.
- Tέλη Σεπτεμβρίου: Ολοκληρώνεται η αναθεώρηση της ισπανικής οικονομίας από τη Moody’s. Ο οίκος αξιολογεί με Baa3 την Ισπανία.

Οκτώβριος:

- Αρχές Οκτωβρίου: Τίθεται σε εφαρμογή ο ESM, με την προϋπόθεση πως η ετυμηγορία του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου (στις 12/9) θα είναι θετική.
- 2/10: Έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου.
- 4/10: Δημοπρασία ομολόγων στην Ισπανία. Συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ: Μια ακόμη ευκαιρία για την ΕΚΤ να καθορίσει τη στάση της.
- 8-9/10: Συνεδριάζουν Eurogroup και Ecofin.
- 9/10: Ετήσιες συνεδριάσεις σε ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα
- 18-19/10: Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών. Πρόκειται, κατά τη Deutsche Bank, για το κορυφαίο πολιτικό γεγονός που θα καθορίσει την επόμενη μέρα της Ελλάδας, καθώς θα τεθεί επισήμως το ελληνικό αίτημα για 2ετή παράταση του Μνημονίου.
- 28/10: Δημοτικές εκλογές στην Φινλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης