Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Moody's - Υποβάθμισε το outlook της Ε.Ε. σε αρνητικό - Στο μικροσκόπιο Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ολλανδία λόγω της κρίσης

tags :
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Moody's - Υποβάθμισε το outlook της Ε.Ε. σε αρνητικό - Στο μικροσκόπιο Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ολλανδία λόγω της κρίσης
Στην υποβάθμιση του outlook της Ευρωπαϊκής Ένωσης από «σταθερό» σε «αρνητικό» προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, διατηρώντας την άριστη αξιολόγηση AAA. Η Moody’s επικαλείται τις αρνητικές προοπτικές των μεγάλων κρατών-μελών της Ε.Ε., όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία και η Ολλανδία, τέσσερις οικονομίες που αντιπροσωπεύουν το 45% της οικονομικής δραστηριότητας της Ένωσης.
Η υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ε.Ε. θα ακολουθήσει ενδεχόμενη υποβάθμιση της αξιολόγησης ορισμένων μελών της, διευκρινίζει παράλληλα η Moody’s, προειδοποιώντας ότι θα είναι «ιδιαίτερα ευαίσθητη» ως προς μεταβολές στην αξιολόγηση της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ολλανδίας.
Η αποδυνάμωση της δέσμευσης χωρών μελών απέναντι στην Ε.Ε. ή μεταβολές στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΕΕ προς μία λιγότερο συνετή διαχείριση θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις, προειδοποιεί στην ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης.
Αναγνωρίζοντας ότι η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ενισχυθεί χάρις στα «διαρθρωτικά μέτρα» που εφαρμόζονται, οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης θεωρούν ότι είναι εύλογο να βασισθούν στην αρχή ότι η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ε.Ε. είναι η ίδια με τις χώρες μέλη της που έχουν την υψηλότερη αξιολόγηση.
Σημειώνεται ότι στις 23 Ιουλίου η Moody’s υποβάθμισε σε «αρνητική» την πρόβλεψη αξιολόγησης της Γερμανίας της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, των χωρών που βαθμολογούνται με «AΑΑ», εξαιτίας της «αυξανόμενης αβεβαιότητας» για την έκβαση της κρίσης στην ευρωζώνη.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Moody's πριν από περίπου δέκα μέρες είχε προειδοποιήσει για τους αυξημένους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, εξαιτίας της κρίσης στην ευρωζώνη, η οποία συνεχίζει να αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης