Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

University of Southern California: Όσοι έχουν αναρρώσει από Covid -19 έχουν ισχυρό τείχος ανοσίας, ανάλογο των εμβολίων

University of Southern California: Όσοι έχουν αναρρώσει από Covid -19 έχουν ισχυρό τείχος ανοσίας, ανάλογο των εμβολίων
Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα άτομα που είχαν COVID-19 και ανάρρωσαν απολαμβάνουν παρόμοιο επίπεδο προστασίας με εκείνα που έχουν εμβολιαστεί
Σχετικά Άρθρα

Τα άτομα που έχουν προσβληθεί από COVID-19 και έχουν αναρρώσει πρέπει να γνωρίζουν ότι ο κίνδυνος να εμφανίσουν βαρά συμπτώματα είναι πολύ χαμηλός, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Οι ερευνητές ανέλυσαν αρχεία από το Curative, ένα κλινικό εργαστήριο που εδρεύει στο San Dimas και ειδικεύεται στις δοκιμές COVID-19 και κατά τη διάρκεια της πανδημίας διεξήγαγε συστηματικές εξετάσεις.
Κανένας από τους 254 ανθρώπους που ελέχθησαν και είχαν βρεθεί θετικοί στον COVID-19 και ανάρρωσαν δεν επανεμφάνισαν την λοίμωξη.
Αντιθέτως τέσσερις από τους 739 που είχαν εμβολιαστεί πλήρως προσβλήθηκαν από την ασθένεια.
«Εάν δεν εμβολιαστείτε και δεν είχατε προηγουμένως μολυνθεί, έχετε πολύ υψηλό κίνδυνο να μολυνθείτε.
Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, εάν εμβολιαστείτε ή είχατε μολυνθεί προηγουμένως, ο κίνδυνος ήταν σχεδόν μηδενικός», δήλωσε ο Δρ Jeffrey Klausner, κλινικός καθηγητής προληπτικής ιατρικής και ιατρικής στο Keck School of Medicine του University of Southern California
Ο Klausner και ο Dr. Noah Kojima του University of California στο Τμήμα Ιατρικής του Λος Άντζελες συνεργάστηκαν με τους Ιατρούς για να αναλύσουν τα αρχεία.
Στην μελέτη τους αναφέρουν.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τους 4.313 υπό εξέταση άτομα που δεν είχαν προηγουμένως μολυνθεί ή πλήρως εμβολιαστεί 254 μολύνθηκαν.
Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα άτομα που είχαν COVID-19 και ανάρρωσαν απολαμβάνουν παρόμοιο επίπεδο προστασίας με εκείνα που έχουν εμβολιαστεί, αναφέρει επίσης μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο του Cleveland Clinic.
«Θα πρέπει να τονιστεί ότι άτομα που έχουν αναρρώσει δεν διατρέχουν κίνδυνο να επανεμφανίσουν την λοίμωξη, η ανοσία από τον Covid -19 εφόσον κάποιος ήταν κρούσμα και ανάρρωσε, είναι ίση με τον εμβολιασμό», δήλωσε ο Klausner.

«Και προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους πολιτικούς έτσι ώστε τα άτομα που έχουν αναρρώσει να έχουν τα ίδια προνόμια και πρόσβαση με τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί».

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή καθοδήγηση, τα εμβόλια πρέπει να χορηγούνται σε άτομα ανεξάρτητα από το αν είχαν στο παρελθόν COVID-19.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν ότι οι αξιωματούχοι γνωρίζουν στοιχεία που υποδηλώνουν φυσική ανοσία μεταξύ εκείνων που έχουν μολυνθεί, αλλά δεν έχουν αλλάξει τις συστάσεις της για να ενσωματώσουν αυτά τα στοιχεία.

«Δεν σχολιάζουμε έγγραφα που δεν έχουν συνταχθεί από το CDC. Αξιολογούμε συνεχώς τα επιστημονικά δεδομένα και αν πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα, θα βασιστούμε στη δική μας έρευνα και μελέτες», δήλωσε εκπρόσωπος του CDC.

Ο Δρ David Boulware, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, δήλωσε ότι η μελέτη «αναφέρει ότι γενικά υγιείς ενήλικες κάτω των 65 ετών με προηγούμενη μόλυνση με COVID-19 γενικά δεν διατρέχουν κίνδυνο επαναλαμβανόμενης λοίμωξη SARS-CoV-2 βραχυπρόθεσμα μετά την αρχική συμπτωματική λοίμωξη.
Ο Boulware, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα, σημείωσε ότι η μέση ηλικία αυτών που ελέγχθηκαν ήταν 29 ετών και πιθανότατα περιελάμβανε λίγα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω ή πολλά άτομα χωρίς προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος.
Έτσι, αυτό μπορεί να μην ισχύει για ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με σημαντικά υποκείμενα νοσήματα - αλλά πιθανότατα ισχύει για ενήλικες ηλικίας 18-65 ετών χωρίς σοβαρά ιατρικά προβλήματα, προσθέτοντας ότι επειδή η χρονική περίοδος παρακολούθησης αυτών που μελετήθηκαν ήταν σχετικά σύντομη, η μελέτη δεν δίνει εικόνα για τη μακροπρόθεσμη προστασία.
«Η μακροχρόνια προστασία είναι πιο άγνωστη, γι 'αυτό τα άτομα με προηγούμενη λοίμωξη συνιστάται να λαμβάνουν τουλάχιστον 1 δόση εμβολίου, αλλά δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη να λάβουν το εμβόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης