Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πειραιώς: Το σχέδιο για να καλύψει το 10% της ελάχιστης συμμετοχής στην ανακεφαλαιοποίηση των 6-6,2 δις ευρώ – Societe Generale, PPF Group, ICT group, Οικογένεια Βαρδινογιάννη, Σάλλας θα καλύψουν 600-620 εκατ ευρώ

Πειραιώς: Το σχέδιο για να καλύψει το 10% της ελάχιστης συμμετοχής στην ανακεφαλαιοποίηση των 6-6,2 δις ευρώ – Societe Generale, PPF Group, ICT group, Οικογένεια Βαρδινογιάννη, Σάλλας θα καλύψουν 600-620 εκατ ευρώ
(upd)Ένα ευρύτερο σχέδιο ώστε να καλυφθεί η ελάχιστη συμμετοχή του 10% στην σχεδιαζόμενη ανακεφαλαιοποίηση υλοποιεί η τράπεζα Πειραιώς.
Σύμφωνα με ενδείξεις, η τράπεζα Πειραιώς αναζητά εκείνα τα επιχειρηματικά σχήματα – μετόχους που θα συμβάλλουν ώστε να καλυφθεί το 10% της ελάχιστης συμμετοχής που εκτιμάται στα 620 εκατ ευρώ.

Η Πειραιώς θα χρειαστεί συνολικά 6,2 δις ευρώ νέα κεφάλαια.
Με βάση αυτό το σχέδιο η Πειραιώς έχει δημιουργήσει μια ομάδα μετόχων που φαίνονται θετικοί να στηρίξουν την κάλυψη του 10% της ελάχιστης συμμετοχής.
Η Societe Generale εφόσον κλείσει την άλλη Παρασκευή το deal με την Geniki – Πειραιώς θα αποκτήσει το 3,5% της Πειραιώς και θα καλύψει αναλογικά μέρος του 10% της ελάχιστης συμμετοχής.
Καταρχήν ενδιαφέρον έχουν εκφράσει το PPF Group και ICT group το τσεχικό και ρωσικό fund.
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη φέρεται να αγόρασε μετοχές τις τελευταίες 10 μέρες ενώ ο Μ. Σάλλας επίσης θα συμμετάσχει.
Μέσω αυτής της ομάδας μετόχων συγκεντρώνεται κατά πληροφορίες σημαντικό μέρος του 10% ωστόσο ακόμη χρειάζεται προσπάθεια ώστε να καλυφθεί πλήρως το 10%.
Προφανώς στα σχέδια αυτά δεν περιλαμβάνονται οι μικρομέτοχοι που κατέχουν το 37% της τράπεζας.
Το 10% ως γνωστό είναι η ελάχιστη συμμετοχή.
Ότι ποσοστό υψηλότερο του 10% συγκεντρωθεί τόσο το θετικότερο για τους μετόχους καθώς όσο αυξάνεται η ιδιωτική συμμετοχή θα μειώνεται το dilution που εκτιμάται στις μεγάλες τράπεζες μεταξύ 85% και 88% και μόνο στην Alpha 78%.

Μετοχική σύνθεση Πειραιώς

PPF Group ήταν 5,72% τώρα +/- (4,8%)
ICT Group 4,6%
Οικογένεια Βαρδινογιάννη 4,5%
First Gulf bank 3,01%
Εταιρίες ομίλου 2%
Μ. Σάλλας 1,397%
Κ Αγγελόπουλος 1,3%
Δημόσιο - ΔΕΚΑ 1,3%
Γ Βαρδινογιάννης 0,3%
Ξένοι θεσμικοί 30,3%
Ιδιώτες 36,9%
Εταιρίες 26,7%


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης