Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Απαραίτητες οι περαιτέρω λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ ώστε να ξεκαθαρίσει η τάση για το ευρώ - Προδιάθεση για υποαπόδοση των ομολόγων του πυρήνα έναντι της περιφέρειας

tags :
Credit Agricole: Απαραίτητες οι περαιτέρω λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ ώστε να ξεκαθαρίσει η τάση για το ευρώ -  Προδιάθεση για υποαπόδοση των ομολόγων του πυρήνα έναντι της περιφέρειας
Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (OMT) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι απαραίτητες για να ξεκαθαρίσει η τάση του ευρώ, εκτιμά σε ανάλυσή της η Credit Agricole.
Παράλληλα ο χρόνος ενεργοποίησης του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης (ESM) θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο.
Το ζήτημα της ανόδου των δομικών αποδόσεων του ευρώ και η υποχώρηση των αποδόσεων των περιφερειακών ομολόγων, αντιστράφηκε συγκρατημένα χθες, ωστόσο δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να καταδεικνύουν διατήρηση της τάσης. Στον αντίποδα, τα θετικά αποτελέσματα της χθεσινής ιταλικής δημοπρασίας, είναι σημάδι περαιτέρω διάθεσης για ρίσκο.
Οι αποδόσεις των ομολόγων σε περιφέρεια και πυρήνα της ευρωζώνης πλησίασαν στα ψυχολογικά όρια, με το 10ετές γερμανικό ομόλογο να οδεύει στα υψηλά τριμήνου τα οποία συνέπεσαν με τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών των αποδόσεων στα ισπανικά και τα ιταλικά 10ετή ομόλογα.
Παρόλα αυτά , με τα βασικά εμπόδια να έχουν ξεκαθαρίσει αυτή την εβδομάδα, η τάση προς το παρόν δείχνει περαιτέρω υποαπόδοση των ομολόγων του πυρήνα έναντι της περιφέρειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης