Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βενιζέλος: «Κλεισμένη» η 2ετής παράταση του μνημονίου - Απευθείας από τον ESM η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - Κριτική στη ΝΔ και μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος

Βενιζέλος: «Κλεισμένη» η 2ετής παράταση του μνημονίου   -  Απευθείας από τον ESM η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - Κριτική στη ΝΔ και μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος
Οι συζητήσεις με την Τρόικα πραγματοποιούνται με δεδομένη την διετή παράταση του ελληνικού προγράμματος, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του κατά την κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Πολιτικής Γραμματείας, Οργανωτικής Γραμματείας του Κινήματος.  Η άμεση και πλήρης εκταμίευση της δόσης είναι αναγκαία υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος ενώ άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για το νέο πακέτο μέτρων πριν το Εurogroup του Οκτωβρίου, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως αυτό «δεν σημαίνει κάμψη της διαπραγματευτικής προσπάθειας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουμε όπως - όπως».
Όσον αφορά τις τράπεζες ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η ανακεφαλαιοποίησή τους θα γίνει απευθείας από τον ESM,  χωρίς τη μεσολάβηση των εθνικών κοινοβουλίων. Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να επιστρέψουν στην ΕΚΤ κι όχι στον ELA.
Στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε:  «Δεν μας ταιριάζει ένα ενοχικό και ηττοπαθές ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει χώρο για προσωπικές στρατηγικές. Αξιακές διαφωνίες που να δικαιολογούν προσωπικές στρατηγικές δεν υπάρχουν. Θέλουμε να ολοκληρωθεί και να δικαιωθεί η πολιτική μας ή θεωρούμε ότι κάναμε μια λάθος επιλογή με καταστροφικές συνέπειες;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι αν ισχύει το δεύτερο «δεν έχουμε λόγο ύπαρξης», κάνοντας λόγο για πολιτικό εξευτελισμό και ανακολουθία.
Δεν έχουμε ξεχάσει τις ανακολουθίες στην πολιτική της ΝΔ και την εμμονή της για πρόωρες εκλογές, τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Όλοι ήξεραν ότι πρέπει να ληφθούν τα μέτρα , υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.  Η ΝΔ δεν κυβερνά μόνη της , σημείωσε στέλνοντας μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά, για αυτό και απαιτούνται πολιτικοί συμβιβασμοί. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η χώρα θα πορευθεί με κυβερνήσεις συνεργασίας για πολλά χρόνια.
«Πρέπει να τιμήσουμε την ψήφο όσων μας επέλεξαν υπό δραματικές συνθήκες για να μείνει η χώρα στο ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.
«Η συζήτηση για το πακέτο μέτρων κυριαρχεί εδώ και περίπου ένα εξάμηνο. Αυτή η εκκρεμότητα λειτουργεί αρνητικά για την Ελλάδα: βαθαίνει την ύφεση, καθυστερεί την ανάπτυξη και τις αποκρατικοποιήσεις… Το χειρότερο όλων, φορτώνει την Ελλάδα με μία δυσανάλογη ευθύνη για την κατάσταση στην ευρωζώνη. Αυτή η κατάσταση, όπως την αντιλαμβάνονται στο εξωτερικό, μας ταπεινώνει ως Έλληνες. Δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε. Μέσα σε αυτό το κλίμα, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να δημαγωγήσουν, άλλοι να συντελέσουν στην έξαρση ρατσιστικών φαινομένων», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.Δεν αξίζει τον κόπο να φερθεί το κράτος σκληρά στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ενώ απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους διαμήνυσε πως πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι εχθρός της.
Όσον αφορά το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το «όχι» στις απολύσεις σημαίνει «ναι» στην αξιολόγηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης