Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τέλος στην πτωτική πορεία του ευρώ προβλέπει η Danske Bank - Περισσότερο ευάλωτο το δολάριο παρά τις ανησυχίες για την Ευρωζώνη - Στα 1,35 δολάρια το ευρώ το επόμενο τρίμηνο

tags :
Τέλος στην πτωτική πορεία του ευρώ προβλέπει η Danske Bank - Περισσότερο ευάλωτο το δολάριο παρά τις ανησυχίες για την Ευρωζώνη - Στα 1,35 δολάρια το ευρώ το επόμενο τρίμηνο
Το δολάριο είναι περισσότερο ευάλωτο από το ευρώ, εκτιμά η Danske Bank και αναθεωρεί τις προβλέψεις της για τα επίπεδα όπου θα κυμανθεί τους επόμενους μήνες η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου.
Όπως αναφέρει στη νέα έκθεσή της, το ευρώ θα «σκαρφαλώσει» στα επίπεδα του 1,35 έναντι του δολαρίου, ακόμη κι αν σε κάποιες περιόδους οι ανησυχίες για το μέλλον του ευρωπαϊκού κοινού νομίσματος θα ενταθούν.
Σύμφωνα με την έκθεση της Danske Bank, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου θα διαμορφωθεί το επόμενο τρίμηνο σε 1,35 δολάρια, στα ίδια επίπεδα θα παραμείνει και το επόμενο εξάμηνο, ενώ στο δωδεκάμηνο η ισοτιμία θα υποχωρήσει στο 1,30.
Οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 1,27, 1,22 και 1,20 στο τρίμηνο, εξάμηνο και 12μηνο αντίστοιχα.
Για την Danske Bank, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ, εξέλιξη, η οποία θα είναι σαφώς αρνητική. Ωστόσο, όπως αναφέρει, «εάν υπολογίσει κανείς τους κινδύνους στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου από την σχετική νομισματική πολιτική, είναι σαφές ότι είναι σχεδόν αδύνατον η ΕΚΤ να ταυτιστεί με την ανοιχτή δέσμευση που έχει κάνει η Fed».
Βάσει των προβλέψεών της, η πτωτική πορεία του ευρώ έχει φθάσει στο τέλος της, αν και η Fed θα καταφέρει να αλλάξει τις προσδοκίες της αγοράς και να πείσει τους επενδυτές να συνεχίσουν να τοποθετούνται σε δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης