Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το Βερολίνο υποβαθμίζει τις πληροφορίες του Spiegel για «κενό» 20 δισ. ευρώ στον ελληνικό προϋπολογισμό – Δεν υπάρχει κανένα νεότερο στοιχείο διαμηνύει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ – Εν αναμονή της έκθεσης από την Τρόικα για τη λήψη αποφάσεων

Το Βερολίνο υποβαθμίζει τις πληροφορίες του Spiegel για «κενό» 20 δισ. ευρώ στον ελληνικό προϋπολογισμό – Δεν υπάρχει κανένα νεότερο στοιχείο διαμηνύει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ – Εν αναμονή της έκθεσης από την Τρόικα για τη λήψη αποφάσεων
Να υποβαθμίσει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο κάνει λόγο για «τρύπα» 20 δισ. ευρώ στον ελληνικό προϋπολογισμό, επιχειρεί το Βερολίνο.  Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την Ελλάδα διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, υπογραμμίζοντας ότι αναμένει την έκθεση της Τρόικας προτού λάβει οποιαδήποτε απόφαση.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καμία πληροφόρηση σχετικά με το χρηματοδοτικό κενό ύψους 20 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό, στο οποίο αναφέρεται δημοσίευμα του Spiegel, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου St. Seibert.
Ο Γερμανός αξιωματούχος, υπογράμμισε ότι η Τρόικα εργάζεται πάνω στην έκθεση για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας., ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν τα στοιχεία ώστε να ληφθεί μια απόφαση για την Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ, ο Stephen Kampeter, υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, δήλωσε στην εφημερίδα Berliner Zeitung σύμφωνα με τη Deutsche Welle ότι δεν υπάρχει καμία νέα κατάσταση όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα, ενώ χαρακτήρισε τις πληροφορίες ασήμαντη ενδιάμεση αξιολόγηση.
Σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα του Spiegel, η Ελλάδα αντιμετωπίζει έλλειμμα στον προϋπολογισμό της συνολικού ύψους 20 εκατ ευρώ, προκειμένου να ανταπεξέλθει στους όρους για έκτακτη βοήθεια. Το ποσό αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο προκαταρκτικά στοιχεία που έχει συλλέξει η τρόικα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Der Spiegel, η Ελλάδα μπορεί να λάβει την επόμενη δόση βοήθειας από τους πιστωτές, μόνο όταν κλείσει το έλλειμμα. Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης παραδέχονται ότι το σχέδιο διάσωσης των 173 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε με την Αθήνα το Μάρτιο, εκτός στόχων κατά πολύ. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα αναμένει από τον Ιούνιο την επόμενη δόση του πακέτου, περίπου 31 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η ύφεση είναι μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει ρωτήσει αρκετές φορές εάν οι πιστωτές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η ΕΚΤ, θα ήταν πρόθυμοι να διαγράψουν μέρος των χρεών της χώρας, επισημαίνει το περιοδικό, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης