Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Προσανατολίζεται εκ νέου σε long τοποθετήσεις στα 5ετή ιταλικά και ισπανικά ομόλογα - Παραμένει πιστή στις short τοποθετήσεις στα αντίστοχα γαλλικά - Όλα θα κριθούν από τις παρεμβάσεις της ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά

tags :
Goldman Sachs: Προσανατολίζεται εκ νέου σε long τοποθετήσεις στα 5ετή ιταλικά και ισπανικά ομόλογα - Παραμένει πιστή στις short τοποθετήσεις στα αντίστοχα γαλλικά - Όλα θα κριθούν από τις παρεμβάσεις της ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά
Σε long τοποθετήσεις στα 5ετή ιταλικά και ισπανικά ομόλογα προσανατολίζεται εκ νέου η Goldman Sachs, αναμένοντας τις παρεμβάσεις της ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά.
Όπως αναφέρει σε νέα έκθεσή της, εξετάζει εκ νέου το ενδεχόμενο για long τοποθετήσεις στα 5ετή ιταλικά και ισπανικά κρατικά ομόλογα.
Υπενθυμίζεται πως ο οίκος ξεκίνησε να συστήνει long τοποθετήσεις στα 5ετή ιταλικά, ισπανικά και ιρλανδικά ομόλογα στα τέλη Ιουνίου και τώρα προσανατολίζεται να ανανεώσει τις θέσεις του αυτές.
Η Goldman Sachs, ωστόσο, συνεχίζει να συστήνει short τοποθετήσεις στα 5ετή γαλλικά ομόλογα.
Πρόκειται για σύσταση την οποία ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου.
Στο μεταξύ, τους παράγοντες που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία των διεθνών αγορών στο αμέσως προσεχές διάστημα απαριθμεί σε νέα, ειδική έκθεσή του ο Peter Oppenheimer, κορυφαίος αναλυτής της Goldman Sachs.
Όπως εξηγεί, η ευρωπαϊκή κρίση χρέους αποτελεί το πιο πρόσφατο πρόβλημα μιας μακράς λίστας εμποδίων που απειλούν την παγκόσμια οικονομία.
"Η ΕΚΤ με την ανακοίνωση του νέου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων τον περασμένο μήνα, Σεπτέμβριο, κατόρθωσε να μειώσει ορισμένους εκ των συστημικών κινδύνων που γεννά η κρίση χρέους", τονίζει μεταξύ άλλων.
Κατά τον Oppenheimer, βασικός καταλύτης για την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων είναι η κατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας. Όπως εξηγεί, η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας δεν μπορεί παρά να αντανακλάται στην κίνηση των αγορών.
Ο αναλυτής της Goldman Sachs χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη το γεγονός πως οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο έχουν ενισχύσει τη στήριξή τους προς την οικονομία, μέσω μιας σειράς δράσεων που στόχο έχουν την ανάπτυξη. "Μπορεί οι εν λόγω δράσεις να αμφισβητούνται για την αποτελεσματικότητά τους, παραμένουν όμως δράσεις", τονίζει χαρακτηριστικά.
"Οικονομική δραστηριότητα και δράσεις κεντρικών τραπεζών είναι οι παράγοντες3 που θα κρίνουν την πορεία των μετοχών", προσθέτει και εξηγεί: Μπορεί η μεταβλητότητα να διατηρηθεί στα χρηματιστήρια για το υπόλοιπο του 2012, ωστόσο για το 2013, οι προβλέψεις για τις μετοχές είναι πιο ευοίωνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης