Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Steinbrück (SPD): Η Ελλάδα θα μείνει εκτός αγορών για τα επόμενα 8-9 έτη – Δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ διαμηνύει ο αντίπαλος της Καγκελάριου Merkel - Να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα ζητά η Fekter

Steinbrück (SPD): Η Ελλάδα θα μείνει εκτός αγορών για τα επόμενα 8-9 έτη – Δεν μπορεί να εκδιωχθεί  από το ευρώ διαμηνύει ο αντίπαλος της Καγκελάριου Merkel - Να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα ζητά η Fekter
Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν θα γυρίσει στις αγορές σε ορίζοντα 8-9 ετών  κι αυτό πρέπει να το πούμε στους Γερμανούς, τόνισε ο υποψήφιος του SPD για την Καγκελαρία Peer Steinbrück.

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν θα γυρίσει στις αγορές σε ορίζοντα 8-9 ετών  κι αυτό πρέπει να το πούμε στους Γερμανούς, τόνισε ο υποψήφιος του SPD για την Καγκελαρία Peer Steinbrück.
Η αλήθεια επίσης είναι ότι δεν μπορούμε να τους διώξουμε και δεν πρέπει να τους διώξουμε από την ευρωζώνη, τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ARD.
Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag ο Steinbrück ζήτησε να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ κάλεσε την A. Merkel να πει την αλήθεια στους Γερμανούς ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανείζεται από τις αγορές για τα επόμενα 7-8 χρόνια και εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε να τη βοηθάμε. Στο μεταξύ δημοσιεύμα της εβδομαδιαίας οικονομικής επιθεώρησης .
Ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία της Γερμανίας Peer Steinbrück δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πιστωτές της, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Welt am Sonntag.  «Οι Έλληνες πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους αλλά εμείς θα πρέπει να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο», είπε ο Peer Steinbrück που στις εκλογές του 2013 θα βρεθεί αντιμέτωπος με την καγκελάριο Α. Μerkel. Ο Steinbrück κάλεσε την Καγκελάριο «να πει επιτέλους την αλήθεια στους Γερμανούς», ότι δηλαδή «η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να δανείζεται από τις αγορές για τα επόμενα 7-8 χρόνια» σημειώνοντας ότι «όσο τα πράγματα θα είναι έτσι, θα πρέπει να βοηθάμε». Για το ζήτημα ενός τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Αθήνα, κάτι που η Merkel επιθυμεί, ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το κόμμα του να ψήφιζε υπέρ ενός νέου προγράμματος στην Μπούντεσταγκ.
Ελπιδοφόρα μηνύματα για την Ελλάδα και από την υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας, Maria Fecter, η οποία εξέφρασε την εκτίμησή της πως θα δοθεί επειπλέον χρόνος στην Ελλάδα, προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.
Σύμφωνα με την ίδια, η Ελλάδα έχει ήδη εργαστεί σκληρά προκειμένου να φέρει εις πέρας την δημοσιονομική της προσαρμογή και γι’ αυτό τον λόγο, η Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να της δώσουν λίγο χρόνο.
Μάλιστα, η κ. Fecter απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας παό την ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης