Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Sitka Pacific Capital: Εάν γίνονταν εκλογές τώρα στην Ελλάδα κανείς δεν θα ψήφιζε Σαμαρά - Η χώρα οδεύει προς την καταστροφή και οι Ευρωπαίοι μαλώνουν μεταξύ τους

Sitka Pacific Capital: Εάν γίνονταν εκλογές τώρα στην Ελλάδα κανείς δεν θα ψήφιζε Σαμαρά - Η χώρα οδεύει προς την καταστροφή και οι Ευρωπαίοι μαλώνουν μεταξύ τους
Η Ευρωζώνη βρίσκεται σε μια «δεινή» κατάσταση, καθώς η εμμονή της στην επιβολή μέτρων λιτότητας ωθεί ολόκληρη της Ένωση προς τη διάλυση. Αυτό ανέφερε ο αναλυτής Mike Shedlock της Sitka Pacific Capital ο οποίος σκιαγράφησε με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τις σχέσεις των Ευρωπαίων και τις προοπτικές της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον ίδιο ισχύουν οι εξής τέσσερις παραδοχές στην ευρωζώνη:
- Η Bundesbank δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ένωση τραπεζών έως ότου υπάρξει μια δημοσιονομική ένωση.
- Η Angela Merkel είπε ότι δεν πρέπει να υπάρξει δημοσιονομική ένωση πριν να υπάρξει πολιτική ένωση.
- Ο François Hollande, δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρξει πολιτική ένωση μέχρι να υπάρξει μια ένωση τραπεζών.
- Το γερμανικό ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο δεν θα επιτρέψει την πολιτική ένωση, ούτε μια δημοσιονομική ένωση, ούτε μια ένωση τραπεζών, χωρίς να υπάρξει πριν γερμανικό δημοψήφισμα.
Από μαθηματική άποψη, είναι πολύ δύσκολο να δει κανείς πως η ευρωζώνη μπορεί να μείνει ανέπαφη. Την ίδια ώρα, ιστορικά καμία νομισματική ένωση δεν επέζησε ποτέ εάν απουσιάζει η πολιτική ένωση.
Η θλιβερή πραγματικότητα είναι η Ισπανία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιταλία είναι όλες στον ίδιο δρόμο. Το λάθος δρόμο. Όλες χρειάζονται ριζικές μεταρρυθμίσεις, αλλά η πρόοδος που συντελούν είναι οριακή και η λιτότητα έχει σταματήσει κάθε οικονομική δραστηριότητα.
Όλες οι εργασίες ανάγκη μεταρρύθμισης κανόνα και χαμηλότερους φόρους. Αντ 'αυτού, οι χώρες που έχουν μικρή σε βελτίωση της παραγωγικότητας, μικρή σε μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, τη μεταρρύθμιση σύντομο κανόνα εργασία, και καιρό σχετικά με τις φορολογικές αυξήσεις.
Οι επόμενοι γύροι λιτότητας και οι συνεχείς αυξήσεις φόρων μόνο χειρότερη μπορεί να κάνει την κατάσταση στις χώρες αυτές, ενώ μπορεί να πυροδοτήσουν σοβαρές κοινωνικές εκρήξεις.
Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, ο αναλυτής επισημαίνει ότι πάνω από τους μισούς Έλληνες ίσως και να προτιμούσαν η χώρα να χρεοκοπήσει. Εάν η Ελλάδα είχε εφαρμόσει πραγματικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και όχι αυξήσεις φόρων, η οικονομία της θα είχε τώρα μια σταθερή πορεία ανάκτησης. Αντ 'αυτού, η χώρα έχει μετατραπεί σε ερείπια, ο τουρισμός συρρικνώνεται, ενώ βρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης.
Άλλος ένας γύρος λιτότητας και αυξήσεις φόρων μπορεί μόνο να κάνει τα πράγματα χειρότερα σε αυτό το σημείο, και οι πολίτες το γνωρίζουν. Αυτό θα πιέσει τα πολιτικά κόμματα να άρουν σταδιακά τη στήριξη στον Αν. Σαμαρά.
Αν ένας νέος γύρος εκλογών διεξαγόταν σήμερα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ο Σαμαράς να κέρδιζε. Αντ 'αυτού, η ριζοσπαστική αριστερά και η ριζοσπαστική δεξιά θα επωφεληθούν.
Ο αναλυτής καταλήγει με μία ευχή... να διαψευστεί...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης