Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Γενναίες αποφάσεις για την Ελλάδα ζητούν Hollande - Rajoy ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής - Πρέπει να παραμείνει στο ευρώ - Ομοφωνία για την τραπεζική ένωση και εποπτεία - Η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Ευρωζώνη έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη

Γενναίες αποφάσεις για την Ελλάδα ζητούν Hollande - Rajoy ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής - Πρέπει να παραμείνει στο ευρώ - Ομοφωνία για την τραπεζική ένωση και εποπτεία - Η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Ευρωζώνη έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη
(upd3) Την ανάγκη λήψης ουσιαστικών αποφάσεων για την Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 18ης και 19ης Οκτωβρίου επανέλαβαν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι ο Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy και ο Γάλλος Πρόεδρος Francois Hollande. Οι δύο ηγέτες τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ ζήτησαν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Ε.Ε. για την τραπεζική ένωση....
"H έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποτελούσε μια συλλογική αποτυχία", διαμήνυσε ο Rajoy, σημειώνοντας ότι πρέπει να σταλεί ένα ξεκάθαρο σήμα ότι υπάρχει η βούληση για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.  "Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εφαρμόσει τις συμφωνίες για τη δημοσιονομική και τραπεζική ένωση", τόνισε.
Ερωτώμενος σχετικά, ο Ισπανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του πρόθεση της Γερμανίας να καθυστερήσει την τραπεζική ένωση.  «Όλοι συμφωνούν ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσει άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την Ισπανία, ο κ.. Rajoy τόνισε ότι στόχος είναι να αποδειχθούν λανθασμένες οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισμαυτικού Ταμείου και ότι η ανάπτυξη θα είναι σε καλύτερα επίπεδα από αυτά που προβλέπονται.
Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος Francois Hollande, επισήμανε ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Ευρωζώνη έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη.
Ο Hollande υποδέχθηκε τον Rajoy στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.
Η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στους δύο ηγέτες να επαναλάβουν «την ισχυρή ομοφωνία της Γαλλίας και της Ισπανίας» σε ευρωπαϊκά ζητήματα, και κυρίως στο σχέδιο εποπτείας των τραπεζών, την κοινή αγροτική πολιτική και τον φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.Οι δύο ηγέτες θα αναφερθούν επίσης στο ζήτημα της Συρίας και του Σάχελ.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Η συνάντηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 18-19 Οκτωβρίου, όπου το ζήτημα της Ισπανίας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο. Μπορεί προς το παρόν η Μαδρίτη να αποφεύγει τη συνολική διάσωση, ωστόσο οι αγορές αναμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο του τι μέλλει γενέσθαι με την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.
Πέραν των οικονομικών η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη και με πολιτικά προβλήματα με φόντο τις τάσεις απόσχισης της Καταλονίας. Το ισπανικό Κοινοβούλιο καταψήφισε τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Καταλονία για ανεξαρτητοποίησή της.
Υπενθυμίζεται πως η τοπική κυβέρνηση είχε ψηφίσει στο τέλος Σεπτεμβρίου υπέρ της διεξαγωγής του εν λόγω ψηφίσματος, αψηφώντας ξεκάθαρα τη Μαδρίτη. Το δημοψήφισμα έφερε στο ισπανικό Κοινοβούλιο το Δημοκρατικό Αριστερό κόμμα της Καταλονίας (ERC), αλλά καταψηφίστηκε από το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα (PP), το οποίο κατέχει την πλειοψηφία.

(Πρώτη ενημέρωση:09:27)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης