Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εμμένει η Γερμανία στις θέσεις της για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων από την Ελλάδα - Καμία συζήτηση για τις πολεμικές αποζημιώσεις - Merkel: «Το ευρώ αντιπροσωπεύει την Ευρώπη της ειρήνης»

Εμμένει η Γερμανία στις θέσεις της για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων από την Ελλάδα -  Καμία συζήτηση για τις πολεμικές αποζημιώσεις - Merkel: «Το ευρώ αντιπροσωπεύει την Ευρώπη της ειρήνης»
Εμμένει η Γερμανία στη θέση της για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων από την Ελλάδα. Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης τόνισε σήμερα πως η Γερμανία δεν έχει αναθεωρήσει τη στάση της για το συγκεκριμένο θέμα, παρά το αίτημα Lagarde να δοθεί περισσότερος χρόνος. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, τονίζοντας πως ουδέποτε έχει τεθεί τέτοιο θέμα προς συζήτηση από την ελληνική πλευρά.
Σύμφωνα με τον Γερμανό εκπρόσωπο, προς το παρόν δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης του προγράμματος της Ελλάδας, καθώς θα πρέπει πρώτα να μελετηθεί η έκθεση της τρόικας και μετά να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.
Ο Steffen Seibert αναφέρθηκε και στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, το οποίο, όπως είπε, δεν αποτέλεσε θέμα συζήτησης μεταξύ του Ελληνα πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου, κατά την επίσκεψη Merkel στην Αθήνα. «Δεν απασχόλησε τη συνάντηση. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί ποτέ επισήμως τέτοιο αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση».

Merkel: «Το ευρώ αντιπροσωπεύει την ιδέα της Ευρώπης ως κοινότητας ειρήνης και αξιών»

Τη σημασία που έχει το ευρώ όχι τόσο ως νόμισμα, αλλά ως σύμβολο ειρήνης και αξιών στην ευρωπαϊκή κοινότητα επεσήμανε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel με αφορμή τη βράβευση της ΕΕ με το Νόμπελ Ειρήνης.
«Το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό νόμισμα, γιατί αντιπροσωπεύει την αρχική ιδέα, την ιδέα της Ευρώπης ως μία κοινότητας ειρήνης και αξιών. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τη νομισματική ένωση».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης