Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ιαπωνία... του 1990 θυμίζει η Ευρωζώνη του σήμερα - Εξαιρετικά αβέβαιες οι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας όσο δεν μπαίνει φρένο στην κρίση χρέους - Ποια τα τρία αγκάθια που το αποδεικνύουν...

Deutsche Bank: Ιαπωνία... του 1990 θυμίζει η Ευρωζώνη του σήμερα - Εξαιρετικά αβέβαιες οι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας όσο δεν μπαίνει φρένο στην κρίση χρέους - Ποια τα τρία αγκάθια που το αποδεικνύουν...
Ιαπωνία της δεκαετίας του... 1990 θυμίζει πλέον η Ευρωζώνη, καθώς το οutlook της ευρωπαϊκής οικονομίας εμφανίζεται ολοένα και πιο αβέβαιο, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους.
Τα ανωτέρω αναφέρει σε νέα, ειδική έκθεσή της η Deutsche Bank, προβλέποντας πως σταδιακά το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί από τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρωζώνη, στα θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν τις χώρες που την απαρτίζουν.
Σύμφωνα μάλιστα με τον οίκο οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να τηρήσουν στάση αναμονής το προσεχές διάστημα, αναμένοντας την εξέλιξη εκείνη που θα λάβει ρόλο καταλύτη και θα τους δώσει κατεύθυνση.
Η θέση της Deutsche Bank είναι σαφής: Το μακροοικονομικό περιβάλλον της Ευρωζώνης παραμένει εξαιρετικά αδύναμο. Και αυτό πως αποδεικνύεται;
Από τους εξής παράγοντες:
1) Συνεχιζόμενη επιδείνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας (όπως αυτή αντανακλάται στον σχετικό δείκτη PMI).
2) Υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη στις χώρες της Ευρωζώνης από το ΔΝΤ.
3) Συνεχείς συστάσεις για επιθετική απομόχλευση στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.
Μάλιστα ο οίκος δεν διστάζει να παρομοιάσει την Ευρωζώνη του σήμερα με την Ιαπωνία του 1990...
Υπενθυμίζεται εδώ πως σε άλλη έκθεσή της η Deutsche Bank προβλέπει ύφεση μέχρι και το 2013 για την Ελλάδα.
Ο οίκος, μάλιστα, στην εν λόγω έκθεση, επισημαίνει πως το έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού αναμένεται να αυξηθεί το 2013, έναντι των προβλέψεων της τρόικας για μείωσή του.
Η Deutsche Bank προειδοποιεί πως το ελληνικό πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ όπως σημειώνει, λόγω της καθυστέρησης της δημοσιοποίησης της έκθεσης της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της βοήθειας της Ελλάδας δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν τα τέλη Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου.
Παράλληλα, κατά τη Deutsche Bank, τα εμπόδια με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη είναι πολλά και δεν περιορίζονται στα προβλήματα της Ελλάδας. "Αν και πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για πραγματική πρόοδο των Ευρωπαίων, στο σκέλος αντιμετώπισης της κρίσης χρέους, είναι πασιφανές πως ο δρόμος για τη δημοσιονομική προσαρμογή είναι ακόμη πολύ δύσκολος", εξηγούν οι αναλυτές του οίκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης