Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση σοκ της Deutsche bank: Η Ιαπωνία στα πρόθυρα συστημικής κατάρρευσης με δραματικές συνέπειες στις αγορές

Προειδοποίηση σοκ της Deutsche bank: Η Ιαπωνία στα πρόθυρα συστημικής κατάρρευσης με δραματικές συνέπειες στις αγορές
Κατά την Deutsche bank, το νόμισμα και οι ιαπωνικές χρηματοπιστωτικές αγορές βρίσκονται σε διαδικασία απώλειας κάθε είδους βάσης αποτίμησης με βάση τα θεμελιώδη μεγέθη

Σε μια δραματική προειδοποίηση προχώρησε η Γερμανική τράπεζα Deutsche bank, αναφέροντας ότι η Ιαπωνία βρίσκεται στα πρόθυρα συστημικής κατάρρευσης με δραματικές συνέπειες στις αγορές
Μόλις πρόσφατα είχε αναφερθεί ότι το γεν δέχεται ισχυρές πιέσεις εξέλιξη που θα βάλει ένα τέλος στο καταστροφικό πείραμα της νέα νομισματικής θεωρίας ή πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης MMT.
Η Ιαπωνία αρχίζει να κλονίζεται, καθώς το γιεν πέφτει μαζί με τις μετοχές και ομόλογα.

Να σημειωθεί ότι το γεν καταρρέει σε χαμηλό 24 ετών (για τους ίδιους λόγους που έχει αναλυθεί ξανά και ξανά, δηλαδή δεν μπορεί να διατηρηθεί η απόδοση στο 10ετές Ιαπωνικό ομόλογο στο 0,25% χωρίς να αποφευχθεί η κατάρρευση του νομίσματος σε ένα καυτό πληθωριστικό περιβάλλον).
Η πτώση του δείκτη Nikkei 225 ήταν η μεγαλύτερη από τον Μάρτιο του 2022.

Ωστόσο, υπήρξε μια άλλη σημαντική εξέλιξη, που υποδηλώνει ότι οι μέρες του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης είναι μετρημένες:
Οι αποδόσεις των ιαπωνικών ομολόγων αυξάνονται στο 0,31%, η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας η Bank of Japan, αγόρασε στις 13 Ιουνίου 2022, περισσότερα από 1,5 τρισεκατομμύρια γιεν κρατικά ομόλογα για να υπερασπιστεί τον στόχο του ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων στα ομόλογα έως τα 10 χρόνια…

Όπως υπολογίζει ο Γιώργος Σαραβέλος της Deutsche Bank η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι σε υπερένταση εάν συνεχιστεί ο τρέχων ρυθμός αγορών, η Bank of Japan θα έχει αγοράσει περίπου 10 τρισεκατομμύρια γιεν τον Ιούνιο του 2022.
Αυτές οι αγορές θα είναι περίπου ισοδύναμες με αντίστοιχες αγορές από την FED πάνω από 300 δισεκατομμύρια δολάρια QE ανά μήνα με βάση την προσαρμογή του ΑΕΠ!

Αυτό είναι ένα «πραγματικά ακραίο» επίπεδο εκτύπωσης χρήματος δεδομένου ότι όλες οι κεντρικές τράπεζες στον κόσμο αυστηροποιούν την πολιτική τους, παγώνουν την ποσοτική χαλάρωση και αυξάνουν τα επιτόκια.
Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Deutsche bank ήταν αρνητική για το γιεν.
Και όπως πολλοί υποστήριξαν, η νομισματική παρέμβαση σε αυτό το περιβάλλον απλά δεν είναι αξιόπιστη δεδομένου ότι η πολιτικής της Bank of Japan είναι η αιτία της αδυναμίας του γιεν.

Κατά την Deutsche bank, το νόμισμα και οι ιαπωνικές χρηματοπιστωτικές αγορές βρίσκονται σε διαδικασία απώλειας κάθε είδους βάσης αποτίμησης με βάση τα θεμελιώδη μεγέθη.

Όσο περισσότερο αυξάνεται ο παγκόσμιος πληθωρισμός, τόσο περισσότερα χρήματα θα εκτυπώνει η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας.
Όμως, όσο μεγαλύτερη είναι η επιτάχυνση της χαλάρωσης, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη να πατήσετε δυνατά το φρένο όταν πλησιάσετε στον γκρεμό…
Ως αποτέλεσμα, θα εισέλθουμε σύντομα σε μια φάση όπου δραματικές και απρόβλεπτες συνέπειες θα χτυπήσουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές της Ιαπωνίας…
Κατά την Deutsche bank το sell off στα Ιαπωνικά ομόλογα θα ενταθεί…

Τα ερωτήματα

Είναι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας διατεθειμένη να απορροφήσει το σύνολο των ιαπωνικών κρατικών ομολόγων;

Πού είναι η εύλογη αξία του γιεν σε αυτό το σενάριο και τι συμβαίνει εάν η η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας αλλάξει γνώμη;

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας μπορεί να θέλει να δημιουργήσει πληθωρισμό, αλλά πώς φτάνει εκεί με την ενεργοποίηση μιας πλήρους συστημικής κατάρρευσης;

Τέλος, τι θα συμβεί εάν και όταν το γιεν κατολισθήσει στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος;
vvv1.jpg
vvv2.jpg

vvv3.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης