Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εύσημα στην Ελλάδα από την Παγκόσμια Τράπεζα – Φιγουράρει στην πρώτη 10άδα των χωρών με τη μεγαλύτερη βελτίωση στις επιχειρηματικές συνθήκες – Πολύτιμος σύμμαχος η έκθεση Doing Business για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης…αλλά παραμένουν οι δυσκολίες

Εύσημα στην  Ελλάδα από την Παγκόσμια Τράπεζα – Φιγουράρει στην πρώτη 10άδα των χωρών με τη μεγαλύτερη βελτίωση στις επιχειρηματικές συνθήκες – Πολύτιμος σύμμαχος η έκθεση Doing Business για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης…αλλά παραμένουν οι δυσκολίες
Στην πρώτη δεκάδα των χωρών που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη βελτίωση στις επιχειρηματικές συνθήκες φιγουράρει η Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση «Doing Business» της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Μέσα στον ορυμαγδό αρνητικών ειδήσεων για τη χώρα μας, η έκθεση αυτή αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος και ανάκτησης της εμπιστοσύνης. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι δυσκολίες για τους επιχειρηματίες παραμένουν, καθώς η έναρξη νέας επιχείρησης συναντά πολλά εμπόδια.
Σύμφωνα με την έκθεση, έχει βελτιωθεί σημαντικά ο χρόνος που χρειάζεται για την έκδοση οικοδομικής άδειας, η διαδικασία για την εξυγίανση των αφερέγγυων επιχειρήσεων, ενώ έχει ενισχυθεί ενισχύεται η προστασία των επενδυτών με μεγαλύτερες απαιτήσεις διαφάνειας.
Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 78η θέση της λίστας από τη θέση 100 πέρυσι, ενώ είναι ανάμεσα στις 10 χώρες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη βελτίωση παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι η  Παγκόσμια Τράπεζα επισήμανε τη βελτίωση της Ελλάδας, ως ένδειξη προόδου από τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα.
«Η Ελλάδα, καθοδηγούμενη εν μέρει από την οικονομική κρίση,  βελτίωσε το ρυθμιστικό περιβάλλον με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών» σημειώνει η Παγκόσμια Τράπεζα.
Η ανατολική Ευρώπη και η κεντρική Ασία καταγράφουν το μεγαλύτερο μερίδιο στη λίστα. Η ανατολική Ασία και οι χώρες του Ειρηνικού αποτελούν τις πιο φιλικές χώρες του κόσμου για τις επιχειρήσεις.
Τη μεγαλύτερη βελτίωση από όλες τις χώρες κατέγραψε η Πολωνία, καθιστώντας ευκολότερη την καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων και  την πληρωμή των φόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης