Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κλιμάκωση της πολιτικής κρίσης και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προβλέπει η Citigroup... αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα - Διατυπώνει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν μπορεί το Μνημόνιο να εφαρμοστεί...

Κλιμάκωση της πολιτικής κρίσης και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προβλέπει η Citigroup... αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα - Διατυπώνει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν μπορεί το Μνημόνιο να εφαρμοστεί...
Νέα πολιτική κρίση και επαναφορά των σεναρίων για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προβλέπει η Citigroup, σε περίπτωση που τα νέα μέτρα καταψηφιστούν στη Βουλή.
Όπως ο οίκος επισημαίνει στην τελευταία 10σέλιδη έκθεσή του, με τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - Greece to Decide on Crucial Measures, Spain not willing to ask for assistance now and France likely to unveil modest reforms", οι δύο επικείμενες κρίσιμες ψηφοφορίες στην ελληνική Βουλή αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Ο οίκος αναφέρεται στην ψηφοφορία των νέων μέτρων τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αλλά και στην ψήφιση του προϋπολογισμού του 2013 την ερχόμενη Κυριακή 11 Νοεμβρίου.
Όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής η κατάσταση, εκτιμούν οι αναλυτές της Citigroup, το πιο πιθανό σενάριο είναι πως τα νέα μέτρα θα ψηφιστούν στην ελληνική Βουλή, ακόμη κι αν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αποφασίσουν να δηλώσουν "παρών".
Ωστόσο, η αποχή των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και οι τυχόν διαρροές από τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, σημειώνει η Citigroup, θα αποτελέσουν βαρύ πλήγμα για τον κυβερνητικό συνασπισμό, εγείροντας σοβαρές επιφυλάξεις και σοβαρές αμφιβολίες για το αν η ελληνική πλευρά είναι σε θέση να εφαρμόσει το Μνημόνιο.
Και προειδοποιεί: Ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λένε όχι στο πακέτο των μέτρων...
"Εάν τα μέτρα καταψηφιστούν, ο κίνδυνος για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα επανέλθει ταχύτατα στο προσκήνιο", επαναλαμβάνουν ρητά και κατηγορηματικά οι αναλυτές τoυ οίκου.
Μετά από 4 μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας, το πακέτο των μέτρων για την 4ετία 2013 -2016 κατατέθηκε με τη μορφή ενός άρθρου προς ψήφιση στη Βουλή, σχολιάζει μεταξύ άλλων ο οίκος.
Σε άλλο σημείο της έκθεσής τους οι αναλυτές της Citigroup κάνουν ειδική αναφορά στο γεγονός πως αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαφωνούν με την ανάγκη άμεσης εκταμίευσης της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και παρά τις χθεσινές επισημάνσεις του επιτρόπου Οικονομίας Οlli Rehn, ότι αναζητάται λύση μέχρι το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης