Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Πολύ πιθανή μια νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους – Αλλιώς θα χρειαστεί ένα θαύμα - Το Βερολίνο θέλει να την αναβάλλει για μετά τις γερμανικές εκλογές - 15-20 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Ελλάδα την επόμενη 2ετία

tags :
Goldman Sachs: Πολύ πιθανή μια νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους – Αλλιώς θα χρειαστεί ένα θαύμα - Το Βερολίνο θέλει να την αναβάλλει για μετά τις γερμανικές εκλογές -  15-20 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Ελλάδα την επόμενη 2ετία
Η Γερμανία θέλει να αναβάλλει τη δεύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέχρι τη διεξαγωγή των εθνικών της εκλογών, ωστόσο η Goldman Sachs διερωτάται αν είναι δυνατό κάτι τέτοιο δεδομένου του χρηματοδοτικού κενού.
Πολύ πιθανή θεωρεί μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Γερμανός οικονομολόγος του αμερικάνικου οίκου Goldman Sachs, Dirk Scumacher, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαζόταν ένα θαύμα ανάπτυξης ή  ένα πλήθος μεταβίβασης κεφαλαίων από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.
Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», ο αναλυτής της Goldman Sachs, εκτιμά ότι  το Βερολίνο σίγουρα θα προτιμούσε να αναβάλει μια δεύτερη διαγραφή χρέους, για μετά τις γερμανικές εκλογές, όμως το ερώτημα που τίθεται, είναι αν κάτι τέτοιο γίνεται, διότι η Ελλάδα θα χρειαστεί, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, μεταξύ 15 και 20 δισ. ευρώ, τα οποία πρέπει από κάπου να έλθουν.
Στο  ερώτημα, αν η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ενταχθεί στο ευρώ, ο κ. Shumacher απαντά πως οι Έλληνες δεν πληρούσαν τα κριτήρια «και αυτό το γνωρίζουμε σήμερα».
Η Goldman Sachs το γνώριζε ήδη, παρ΄ όλα αυτά η τράπεζα βοήθησε την Ελλάδα να ωραιοποιήσει τα στοιχεία του προϋπολογισμού και οι συμφωνίες έγιναν, αφού είχε ήδη αποφασιστεί η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ. Ο ίδιος επισημαίνει πως η κρίση χρέους θα υπήρχε και χωρίς την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη, καθώς, όπως σημειώνει, εκείνο που τελικά κάνει τόσο μεγάλη την κρίση, είναι η ανισορροπία μεταξύ των χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης