Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Alpha Bank βρίσκεται στην καλύτερη θέση με βάση τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης της – Εμφανίζει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνει ιδιωτική - Το Paramount από το Κατάρ θα στηρίξει την αμκ

tags :
 Η Alpha Bank βρίσκεται στην καλύτερη θέση με βάση τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης της – Εμφανίζει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνει ιδιωτική -  Το Paramount από το Κατάρ θα στηρίξει την αμκ
Η Alpha Bank βρίσκεται στην καλύτερη θέση με βάση τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης της έχοντας λάβει 1,9 δισ. ευρώ κεφάλαια από το ΤΧΣ αλλά και στηριχθεί με 2,85 δισ. ευρώ από την Emporiki bank.
Εμφανίζει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνει ιδιωτική τράπεζα καθώς διαθέτει μετόχους που θα στηρίξουν την αμκ.

Η οικογένεια Κωστόπουλου, το Paramount από το Κατάρ και άλλοι μέτοχοι θα συμμετάσχουν ενεργά στην αμκ ενώ διεξάγονται και συζητήσεις για ανάδοχο διεθνή τράπεζα.
Ωστόσο προβληματίζει το γεγονός ότι η αποτίμηση των δανειακών χαρτοφυλακίων από την Pimco στην  Κύπρο ίσως επηρεάσουν δυσμενώς τις κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας.
Επίσης  πρέπει να ξεκαθαρίσουν ορισμένα ζητήματα όπως οι αποτιμητικές ζημίες των νέων ομολόγων πόσες θα είναι και αν μέσω της επαναγοράς χρέους μειωθούν καθώς  και ο αναβαλλόμενος φόρος ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών.
Οι κεφαλαιακές ανάγκες της Alpha εκτιμώνται μεταξύ 500 εκατ και 1 δις ευρώ.
Όμως πρέπει να τονιστεί ότι μετά την σοβαρότατη κεφαλαιακή ενίσχυση της Alpha bank από την εξαγορά της Emporiki bank, το Paramount έχει λάβει το πράσινο φως από το Κατάρ να συμμετάσχει στην κάλυψη της αύξησης με προοπτική όχι το 10% αλλά μεγαλύτερο ποσοστό.
Υπάρχει πιθανότητα αν μειωθούν δραστικά οι αποτιμητικές ζημίες από τα ομόλογα η αμκ που θα υλοποιηθεί να καλυφθεί από τους μετόχους της τράπεζας, πλήρως ή σχεδόν πλήρως και όχι μόνο το 10%.

Η μετοχική δομή της Alpha bank – Διαθέτει 132,8 χιλ μετόχους και 705 άνω των 50 χιλ μετοχών έκαστος

Γ Κωστόπουλος και Ιδρύματα 9%
Ολλανδικό fund ABP 2%
Morgan Stanley 1%
Paramount Qatar 4%
Fidelity 1,5%
Ξένοι 25%
Μικρομέτοχοι 55%


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης