Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Cheuvreux: Μεταβατικό έτος το 2013 για την Ευρωζώνη - Οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανακάμψουν, καθώς υπάρχει αυξημένη διάθεση για ανάληψη ρίσκου - Αλλά το πραγματικό ράλι δεν θα έρθει πριν το 2014 - Να σπάσει η σύνδεση χρέους - αγορών

Cheuvreux: Μεταβατικό έτος το 2013 για την Ευρωζώνη - Οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανακάμψουν, καθώς υπάρχει αυξημένη διάθεση για ανάληψη ρίσκου - Αλλά το πραγματικό ράλι δεν θα έρθει πριν το 2014 - Να σπάσει η σύνδεση χρέους - αγορών
Έτος μετάβασης χαρακτηρίζει το 2013 για την ευρωπαϊκή οικονομία και τις ευρωπαϊκές αγορές η Cheuvreux, στην τελευταία 20σέλιδη έκθεσή της με τίτλο "Εuropean Investment Notes - Year End Capitulation", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές του οίκου, το επόμενο έτος η Ευρωζώνη αναμένεται να βρεθεί σε ένα μεταβατικό στάδιο. Όπως εξηγούν, το 2012 θα χαρακτηριστεί για το ευρώ ως ένα έτος που σηματοδότησε την ανάκαμψη της πιστωτικής επέκτασης, ενώ το 2013 θα είναι το έτος που οι πιστώσεις θα καταστούν... ακριβές.
Ωστόσο, προειδοποιούν ότι είναι τέτοια η διασύνδεση χρέους - αγορών που δεν θα πρέπει να αναμένεται σημαντική ανάκαμψη των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων πριν το 2014, δεδομένης και της συνεχιζόμενης αδυναμίας της ευρωπαϊκής οικονομίας, κυρίως δε στις χώρες της περιφέρειας που μαστίζονται από την κρίση χρέους.
Κατά τη Cheuvreux, η Ευρώπη βρίσκεται σε φάση... αναγέννησης. Η μείωση των αποπληθωριστικών τάσεων σε άμεση συνάρτηση με τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές, θα πρέπει να οδηγήσει σε μια υπερ- απόδοση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, σε σχέση με τις άλλες αγορές. Σύμφωνα με τον οίκο, η διάθεση για ανάληψη ρίσκου είναι αυτή που μπορεί να καταστήσει ελκυστικές τις αγορές της Ευρώπης.
Ωστόσο, συνεχίζει ο οίκος, υπάρχει ένα σοβαρό... ψυχολογικό πρόβλημα όσον αφορά στις επενδύσεις στις ευρωπαϊκές αγορές: Οι επενδυτές γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως δεν υπάρχει ανάπτυξη της οικονομίας. Μάλιστα, ο οίκος χαρακτηρίζοντας παράλογη την αυξημένη δημοσιονομική πειθαρχία που ακολουθούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, προειδοποιεί πως τελικά οι προοπτικές για ανάκαμψη των οικονομιών των υπερχρεωμένων κρατών κρίνονται εξαιρετικά αβέβαιες.
Συμπερασματικά η Cheuvreux επισημαίνει πως παραμένει over-weight στις ευρωπαϊκές αγορές, στο σύνολό τους, χωρίς να διαχωρίζει από τη σύστασή της αυτή τα υπερχρεωμένα ευρωπαϊκά κράτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης