Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι δύο πληγές της Γερμανίας που απειλούν την Ελλάδα και την επόμενη μέρα του ευρώ - Phoenix Capital: Πως σταδιακά θα επικρατήσει η ιδέα των λιγότερων bailouts στην Ευρωζώνη - Eτοιμαστείτε για ένα πολύ κακό 2013!

Οι δύο πληγές της Γερμανίας που απειλούν την Ελλάδα και την επόμενη μέρα του ευρώ - Phoenix Capital: Πως σταδιακά θα επικρατήσει η ιδέα των λιγότερων bailouts στην Ευρωζώνη - Eτοιμαστείτε για ένα πολύ κακό 2013!
Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της ευρωπαϊκής και δη της ελληνικής οικονομίας κρούει στην τελευταία έκθεσή της "Two Economic Developments Every Investor Needs to Be Aware Of" η Phoenix Capital.
Όπως ο οίκος σημειώνει στην εν λόγω έκθεσή του, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Ευρωζώνη στο σύνολό της βρίσκεται βυθισμένη στην ύφεση, ακόμη και ο ισχυρός της πυρήνας και φυσικά η Γερμανία...
"Τα πρόσφατα οικονομικά μεγέθη που έρχονται από τη Γερμανία αποδεικνύουν πως η κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας θα επιδεινωθεί περαιτέρω το αμέσως επόμενο διάστημα", υποστηρίζει ο οίκος και εξηγεί:
Οι ενδείξεις για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία είναι ανησυχητικές. Τα στοιχεία του Οκτωβρίου κάνουν λόγο για μείωση 2,6%, συνέχιση της πτώσης 1,3% τον Σεπτέμβριο. Η γερμανική κεντρική τράπεζα, η Bundesbank, προβλέπει πλέον μόλις στο 0,4% την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας κατά το 2013.
Όπως η Phoenix Capital προειδοποιεί, το σύνολο του συστήματος των διασώσεων (bailouts) στην Ευρωζώνη βασίζεται στο γεγονός πως η Γερμανία θα συνεισφέρει κεφάλαια στις αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης.
"Αν όμως η Γερμανία βυθιστεί στην ύφεση, πως το Βερολίνο θα συνεχίσει να πληρώνει;" διερωτάται ο οίκος.  
Την ίδια ώρα, συνεχίζει η Phoenix Capital, η Καγκελάριος Angela Merkel ετοιμάζεται για την προεκλογική της εκστρατεία, με το βλέμμα της να στρέφεται στην κάλπη του φθινοπώρου του 2013. Η προεκλογική εκστρατεία της Μerkel θα βασιστεί στην ιδέα λιγότερων διασώσεων, εκτιμά ο οίκος.
Τι σηματοδοτούν όλα αυτά για την Ελλάδα;
Η Phoenix Capital απαντά: Το 2013 θα είναι ένα πάρα πολύ κακό έτος!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης