Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το κλίμα για την Ελλάδα αλλάζει - Παραμονή της χώρας στο ευρώ μέχρι τα τέλη του 2013 βλέπει το 80% της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας - Καθοριστική για το ελληνικό ζήτημα η αλλαγή στάσης της Γερμανίας

Το κλίμα για την Ελλάδα αλλάζει - Παραμονή της χώρας στο ευρώ μέχρι τα τέλη του 2013 βλέπει το 80% της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας - Καθοριστική για το ελληνικό ζήτημα η αλλαγή στάσης της Γερμανίας
Όλο και λιγότεροι αναλυτές και επενδυτές αναμένουν πλέον την Ελλάδα να βγει εκτός ευρωζώνης εντός των επομένων μηνών, με τους περισσότερους να βλέπουν την χώρα μέλος της ευρωζώνης μέχρι το τέλος του 2013.
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Reuters, το 80% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα είναι στη ζώνη του ευρώ μέχρι το τέλος του 2013, ενώ θεωρούν ότι η συμφωνία για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας και το σχέδιο αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι είναι δύο πολύ καλοί λόγοι για την αύξηση των τοποθετήσεων στις μετοχές.
Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εξακολουθεί να είναι «σημαντική» αλλά δεν υπερβαίνει πλέον το 50%. Σε αυτό έχει παίξει καθοριστικό ρόλο η αλλαγή της στάσης της Γερμανίας, η οποία συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ελεγχόμενης εξόδου της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση, αναφέρουν οι αναλυτές. Η συντριπτική πλειοψηφία, το 80% των θεσμικών, δεν πιστεύουν όμως ότι στο επόμενο 12άμηνο η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ.
Οι Γερμανοί έχουν συνειδητοποιήσει ότι σε περίπτωση μη ελεγχόμενης διάσπασης της Ευρωζώνης, οι χαμένοι δεν θα ήταν μόνο η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ιταλία ή η Ισπανία, αλλά και η Γερμανία. «Η μη ελεγχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης δεν συμφέρει κανέναν», εκτιμούν οι αναλυτές.
Δεδομένων των έκτακτων πιέσεων που ασκούνται στους ελληνικούς τίτλους εντός της ευρωζώνης, η ισχύς του πολιτικού παράγοντα δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί, δηλώνουν οι αναλυτές. Πραγματικά, σε αυτό το σημείο η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είναι μέλος της ευρωζώνης. Το γεγονός ότι είναι αποδίδεται σε πολιτικούς και όχι σε οικονομικούς παράγοντες. Η τρόικα επιστρέφει συνεχώς στην Αθήνα, γεγονός που υποδεικνύει ότι υπάρχει ευρύτερη πολιτική άποψη ότι θα γίνει καλύτερος χειρισμός της ελληνικής χρεοκοπίας εντός ευρωζώνης, προσθέτουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης