Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Είναι γεγονός... Οι συστημικοί κίνδυνοι στην Ευρωζώνη έχουν μειωθεί - Απόδειξη η αναβάθμιση της Ελλάδας από την Standard & Poor's - Mirabaud Securities: Αν και αναμενόμενη η κίνηση του οίκου, συντηρεί το ράλι των αγορών...

Rabobank: Είναι γεγονός... Οι συστημικοί κίνδυνοι στην Ευρωζώνη έχουν μειωθεί - Απόδειξη η αναβάθμιση της Ελλάδας από την Standard & Poor's - Mirabaud Securities: Αν και αναμενόμενη η κίνηση του οίκου, συντηρεί το ράλι των αγορών...
Αν και αναμενόμενη, ως άκρως θετική εξέλιξη χαρακτηρίζουν ολοένα και περισσότεροι αναλυτές τη χθεσινή αναβάθμιση - κατά 6 βαθμίδες - της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, επιβεβαιώνοντας πως περιορίζονται οι φόβοι για την πορεία της κρίσης χρέους.
"Η αναβάθμιση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τη Standard & Poor's αποτελεί σαφή απόδειξη πως μειώνονται οι συστημικής φύσεως κίνδυνοι για την Ευρωζώνη", υποστηρίζουν οι αναλυτές της Rabobank International.
"Νέα όπως η αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας συνιστούν θετική είδηση", σχολιάζει από την πλευρά του ο John Plassard, αντιπρόεδρος της Mirabaud Securities LLP.
Ωστόσο ο Plassard παραδέχεται πως η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη, δεδομένου ότι ήταν καθαρά τεχνικής φύσεως.
"Αν και όχι κίνηση - έκπληξη, τελικά η αναβάθμιση της Ελλάδας συνέβαλε σημαντικά στη διατήρηση του ανοδικού ράλι στις αγορές", εξηγεί στη συνέχεια.
Ως ιδιαίτερα θετική έκρινε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor's, νωρίτερα, και η Investec Corp. προειδοποιώντας ωστόσο ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
Η αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s κατά έξι βαθμίδες, οδηγεί την Ελλάδα στο φως από τη σκιά του χρέους, εκτιμά ο Lee McDarby της Investec Corporate.
Προειδοποιεί ωστόσο, ότι ο δρόμος είναι μακρύς έως ότου εξαλειφθεί πλήρως το ρίσκο για την Ελλάδα, σημειώνοντας παράλληλα ότι η επιτυχία του προγράμματος αγοράς ομολόγων δεν είναι αρκετή από μόνη της για να καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με τον αναλυτή της Investec, είναι ότι το outlook για τη χώρα είναι σταθερό, γεγονός που αντανακλά την δέσμευση των Ευρωπαίων να διατηρήσουν την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης