Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiegel: Η άνοδος και η πτώση της Deutsche Bank, του απόλυτου συμβόλου της γερμανικής οικονομίας - Σωρεία σκανδάλων, από φοροδιαφυγή, μέχρι ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καταστρέφουν τη φήμη της και πλήττουν την αξιοπιστία της - Είναι η αρχή του τέλους;

Spiegel: Η άνοδος και η πτώση της Deutsche Bank, του απόλυτου συμβόλου της γερμανικής οικονομίας - Σωρεία σκανδάλων, από φοροδιαφυγή, μέχρι ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καταστρέφουν τη φήμη της και πλήττουν την αξιοπιστία της - Είναι η αρχή του τέλους;
Την... άνοδο και την πτώση της Deutsche Bank περιγράφει αναλυτικά σε νέο δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ασκώντας σφοδρή κριτική στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα για τη σωρεία σκανδάλων στην οποία έχει εμπλακεί.
"Μια φήμη που καταστρέφεται... Η Deutsche Bank γλιστρά στον βάλτο των σκανδάλων" είναι ο εξαιρετικά γλαφυρός τίτλος του γερμανικού περιοδικού.
Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στο εν λόγω δημοσίευμα, κάποτε η Deutsche Bank ήταν το πιο ακμαίο, ισχυρό και περήφανο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας. Σήμερα, όμως ο γερμανικός κολοσσός βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά ερευνών, νομικών υποθέσεων, σκανδάλων και κατηγοριών για παράνομες δραστηριότητες.
Αναφερόμενο το γερμανικό περιοδικό στις επιδρομές της γερμανικής αστυνομίας στα γραφεία της Deutsche Bank, τις παρομοιάζει με επιδρομές ενάντια... εγκληματικής συμμορίας!
"Κάποτε η γερμανική τράπεζα ήταν το απόλυτο σύμβολο της γερμανικής οικονομίας. Τώρα αντιμετωπίζεται σαν μια εγκληματική συμμορία", τονίζεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω δημοσίευμα.
Μεταξύ της πλειάδας κατηγοριών που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank, βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για φοροδιαφυγή, για χειραγώγηση του libor αλλά και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Οι δικαστικές αρχές μοιάζουν πλέον σαν να έχουν χάσει την... υπομονή τους με τις υποθέσεις, στις οποίες έχει εμπλακεί η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, τονίζει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.
"Xρόνια πριν, η Deutsche Bank έκανε χρήση του εξής σλόγκαν σε διαφημιστική της καμπάνια: Όλα ξεκινούν από την εμπιστοσύνη... Αν αυτό ισχύει, τότε η απώλεια της αξιοπιστίας της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας μπορεί να είναι απλά η αρχή του τέλους", διαμηνύει μεταξύ άλλων το Spiegel. To ένα μετά το άλλο τα σκάνδαλα που την αφορούν και έρχονται στη δημοσιότητα αποδεικνύουν το εξής: Το στοίχημα έχει χαθεί, προσθέτει το γερμανικό περιοδικό με νόημα.
"Το να διαχειριστεί όλα αυτά τα σκάνδαλα η γερμανική τράπεζα, της κοστίζει χρήματα, προσπάθεια και αξιοπιστία, σε μια συγκυρία μάλιστα που η Deutsche Bank βρίσκεται στη χειρότερη οικονομική κατάσταση που έχει ποτέ βρεθεί...", διαμηνύει το Spiegel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης