Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Διψήφια ποσοστά ανόδου αναμένει για τα διεθνή χρηματιστήρια το 2013 η Goldman Sachs - Κέρδη 12% θα καταγράψει ο S&P 500 στη Wall Street - Ποιοι κλάδοι θα ξεχωρίσουν

Διψήφια ποσοστά ανόδου αναμένει για τα διεθνή χρηματιστήρια το 2013 η Goldman Sachs - Κέρδη 12% θα καταγράψει ο S&P 500 στη Wall Street - Ποιοι κλάδοι θα ξεχωρίσουν
Διψήφια ποσοστά ανόδου προβλέπει για τις διεθνείς αγορές το 2013 η Goldman Sachs, σύμφωνα με την τελευταία έκθεσή της, στην οποία παρουσιάζει τις οικονομικές της προβλέψεις για την επόμενη χρονιά.
Στην εν λόγω έκθεση, την οποία εξασφάλισε το www.bankingnews.gr, ο οίκος σημειώνει με σαφή τρόπο πως διαφαίνονται αρκετά καλές προοπτικές για τα διεθνή χρηματιστήρια για το 2013.
"Οι διεθνείς αγορές θα καταγράψουν διψήφια ποσοστά ανόδου την επόμενη χρονιά", σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι Noah Weisberger και Aleksandar Timcenko, κορυφαίοι αναλυτές της Goldman Sachs και συντάκτες της εν λόγω έκθεσης.
Σύμφωνα με τους Weisberger και Timcenko, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, o S&P 500, εκτιμάται ότι θα καταγράψει άνοδο 12% κατά το 2013.
Κατά τη Goldman Sachs, σταδικά κατά το 2013, οι αγορές θα βρίσκουν στήριξη από την ισχυροποίηση της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.
"Σταδιακά οι αγορές θα λάβουν ώθηση από την ποιότητα και την ανάπτυξη", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο οίκος.
Ειδικότερα, η Goldman Sachs επισημαίνει πως από τις μετοχές, το επόμενο έτος, θα ξεχωρίσουν εκείνες του κλάδου των πρώτων υλών, καθώς και της βιομηχανίας.
"Δηλώνουμε overweight στις πρώτες ύλες και στη βιομηχανία", διαμηνύουν οι Weisberger και Timcenko.
Όπως εξηγούν, το 2013 θα σημειωθεί μια σταδιακή απόσυρση του ενδιαφέροντος από τη "δυναμική" των αγορών του 2012, οπότε και υπήρχε σαφής προτίμηση των επενδυτών στα "αμυντικά χαρτιά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης