Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Cheuvreux: H ανάκαμψη στην Ευρώπη μόλις άρχισε - Δεν έχει ακόμη φτάσει η ώρα για υπέρμετρο ενθουσιασμό - Έρχεται διόρθωση των διεθνών αγορών - Δεν θα είναι δραματική και θα έχει διάρκεια μέχρι τον Μάρτιο...

Cheuvreux: H ανάκαμψη στην Ευρώπη μόλις άρχισε - Δεν έχει ακόμη φτάσει η ώρα για υπέρμετρο ενθουσιασμό - Έρχεται διόρθωση των διεθνών αγορών - Δεν θα είναι δραματική και θα έχει διάρκεια μέχρι τον Μάρτιο...
Διόρθωση των διεθνών αγορών, η οποία θα έχει διάρκεια τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο, προβλέπει στην τελευταία 16σέλιδη έκθεσή της η Cheuvreux.
Στην εν λόγω έκθεσή του με τίτλο "European Investment Notes N° 137 -  The Tactical Message", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, ο οίκος προβλέπει χαρακτηριστικά πως το ανοδικό momentum των διεθνών χρηματιστηρίων δεν μπορεί να έχει περισσότερη δυναμική, ώστε αυτά να είναι σε θέση να ξεπεράσουν τα τρέχοντα επίπεδά τους.
Όπως όμως αναγνωρίζουν στη συνέχεια οι αναλυτές της Cheuvreux, η αισιοδοξία στις αγορές και δη στις ευρωπαϊκές είναι πλέον ορατή. Όπως εξηγούν, η Ευρώπη - χρηματιστηριακά - δεν συνιστά πλέον τον μεγάλο χαμένο, αφού τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχουν πάψει να υποαποδίδουν έναντι των βασικών τους "αντιπάλων".
"Η ανάκαμψη της Ευρώπης μόλις άρχισε, για αυτό και τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για υπέρ του δέοντος αισιοδοξία και υπέρμετρο ενθουσιασμό, κυρίως δε για τα assets εκείνα που ενέχουν μεγάλο ρίσκο", συστήνει προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα ο οίκος.
Αλλά επιμένει ρητά στην εκτίμησή του πως η διόρθωση των διεθνών αγορών είναι θέμα χρόνου να συμβεί.
"Η bull market στις ευρωπαϊκές αγορές έχει προσεγγίσει τέτοια επίπεδα, τα οποία είναι πλέον ικανά να προαναγγέλλουν πως η διόρθωση βρίσκεται στην... επόμενη στροφή του δρόμου", υπογραμμίζουν με νόημα οι αναλυτές του οίκου.
"Η διόρθωση όμως των αγορών δεν θα διαρκέσει περισσότερο από τρεις μήνες, ούτε θα καταστεί τόσο δραματική, ώστε να θυμίζει εποχές της περιόδου 2010-2011", προσθέτει ο οίκος.
Αλλά αυτό που ανησυχεί τον οίκο, κυρίως για την Ευρώπη, είναι η απουσία μιας αυθεντικής και πραγματικής οικονομικής ανάκαμψης. Γι' αυτό και η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις ευρωπαϊκές αγορές, μόλις (και σταδιακά) έχει αρχίσει να επιστρέφει... 
Ειδικά για τον μήνα Ιανουάριο, τον πρώτο μήνα του 2013, η Cheuvreux προβλέπει πως θα είναι ο μήνας που θα χαρακτηριστεί από την κατοχύρωση των κερδών, που ήδη έχουν αποκομίσει οι επενδυτές.
Ο συνδυασμός δύο βασικών εννοιών, όπως "ανάπτυξη" και "αξία", καταλήγουν οι αναλυτές του οίκου, έχει γίνει πλέον αντιληπτός σε όλες τις μεγάλες χρηματαγορές, ήτοι Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης