Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Ομοφωνία» οίκων αξιολόγησης για την Intrum - Η Moody's υποβαθμίζει σε Caa1 τη βαθμολογία

tags :
«Ομοφωνία» οίκων αξιολόγησης για την Intrum - Η Moody's υποβαθμίζει σε Caa1 τη βαθμολογία
Ένα ακόμη «χαστούκι» στην οικονομική αξιοπιστία της σουηδικής εταιρείας διαχείρισης χρέους
Σχετικά Άρθρα
Σε Caa1 (από Caa2) υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Intrum ΑΒ η Moody's Ratings, σε συνέχεια αντίστοιχων δράσεων από τις Fitch και S&P.
Μάλιστα, οι προοπτικές επαναξιολόγησης 12-18 μηνών (outlook) παρέμειναν αρνητικές.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η υποβάθμιση αποδίδεται στην άποψη ότι παρά τη μείωση του ονομαστικού χρέους με βάση το σχέδιο αναδιάρθρωσης, η κεφαλαιακή διάρθρωση της Intrum θα παραμείνει αδύναμη.
«Εκτιμούμε ότι ο λόγος χρέους/EBITDA θα παραμείνει περίπου 5x μετά τη μερική πώληση χαρτοφυλακίου στη Cerberus -νωρίτερα φέτος- με μια επακόλουθη μείωση του EBITDA κατά περίπου 20%. Η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει επίσης τις συνεχείς προκλήσεις για την ικανότητα εξυπηρέτησης χρέους της Intrum υπό το πρίσμα μιας συγκρατημένης προοπτικής δημιουργίας ταμειακών ροών μετά την πρόσφατη πώληση χαρτοφυλακίου και τη συνεχιζόμενη στρατηγική επανατοποθέτηση ως εταιρεία εξυπηρέτησης χρέους, με ελαφρύ κεφάλαιο αλλά χαμηλότερο περιθώριο κέρδους», σχολιάζει η Moody's.
Επισημαίνεται πως η προτεινόμενη αναδιάρθρωση χρέους περιλαμβάνει αποπληρωμή των επερχόμενων λήξεων 2024 από τη διαθέσιμη ρευστότητα, καθώς και ανταλλαγή χρέους/μετοχών, επεκτείνοντας έτσι τις λήξεις των ομολόγων που λήγουν μεταξύ 2025 και 2028 έως το 2027 και το 2030. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης